REACȚII – Un club celebru se închide. Patron: Din 2003 am pus viața a mii de oameni în pericol!

0
494
O explozie urmata de un incendiu s-au produs, vineri noaprte, 30 Octombrie 2015, in Club Colectiv din Bucuresti. Peste 300 de tineri asistau la un concert al trupei Goodbye to Gravity, cand efectele pirotehnice din timpul show-ului au provocat un incendiu in urma caruia au decedat 26 de oameni.

Clubul Expirat din București se va închide, a anunțat luni dimineață cel care deține localul, Andrei Sosa, adăugând că a luat această decizie în urma tragediei ce a avut loc în Colectiv, unde 30 de oameni au murit și peste 150 au fost răniți într-un incendiu.

„Vrem demisii și așa ar trebui să facă niște oameni normali la cap. încă nu conștientizam conceptul de demisia de onoare. Nu implică asumarea vinovăției, ci asumarea unui sistem în care ești și care nu funcționează cum trebuie, nu neapărat din vina ta. (…) Eu îmi dau demisia. Expirat-ul din București se închide. De astăzi nu mai pot să-mi asum vieți. Sau poate pot. Om vedea”, a scris pe Facebook Andrei Sosa.

Incendiu în Colectiv: Acționarii trăiau bine de pe urma urma clubului. Unuia i-au mai ars două localuri

într-o amplă postare pe rețeaua socială, Sosa a recunoscut că „din 2003 am pus viața a mii de oameni în pericol. Weekend de weekend. și câte-odată și în timpul săptămânii”. El a adăugat că cere scuze și își asumă.

„Poate, să-mi cumpăr un G-Klasse, poate că mai mult de atât nu m-a dus capul să fac… Am terminat o facultate tehnică, aș fi putut fi un bun inginer pentru patrie… M-am eșuat în ‘meseria’ asta de cârciumar. Mi-am asumat cunoașterea în amănunt a tuturor legilor.

Chiar dacă eu ar fi trebuit, după calificarea mea să văd câți amperi sunt în tabloul de siguranțe și dacă poate să ia foc vreun cablu. Nici măcar asta n-am făcut suficient de bine. Am avut destule ‘avarii’ electrice în ăștia 14 ani. și mult improvizații…”, a explicat tânărul.

„Mulți ani de pușcarie” pentru patronii Colectiv

Acesta a precizat că este prieten cu unul dintre patronii din Colectiv, despre care a spus că știe „că o să facă mulți ani de pușcarie”. „Ar fi trebuit să mă ia și pe mine”, a adăugat el.

Incendiu în Club Colectiv O trupă rock refuză să concerteze până se interzice fumatul în cluburi

în contextul deciziei de a închide clubul, Andrei Sosa a făcut un bilanț al taxelor plătite către statul român în ultimii cinci ani, ajungând la suma de 2,7 milioane de lei.

„Ce p**a mea a făcut statul cu banii ăștia? Banii ăștia sunt banii plătiți de fiecare care a băut o bere prin Expirat…Am funcționat pe ‘propria raspunedere de 14 ani…Ne-a ‘tras cineva de urechi’ în anii ăștia?

știți cum se obține autorizația de funcționare de la primărie? (..) Credeți-mă că un om cu 12 clase în maxim 20 minute poate să analizeze și să dea o autorizație pe bază actelor cerute. Treabă de 20 minute în 4 luni…”, a menționat el.

Andrei Sosa a povestit și cum s-a desfășurat „mult anunțatul control de la Ponta”, la care au participat „20 de uniforme de la Poliția locală” și „o singură domnișoară de la ISU”.

„Luni dimineața, înainte să merg la Rugină (Adrian Rugină, mort în incendiu-n.red.) o să trec să văd dacă am greșit în ‘declarația pe propria raspundre’. Eu zic că nu. Nu a murit/sau nu a pățit nimeni nimic grav în acești ani.

Din partea poliției locale, după toate actele cerute am primit amendă 1.000 lei că mai aveam terasă deschisă (afară erau 8-10 grade). Principilul românesc al oricărei autorități că trebuie să dăm oricum amendă”, a detaliat patronul clubului Expirat.

Cei trei patroni ai clubului Colectiv au obținut aviz de funcționare de la Primăria Sectorului 4 mințind în declarația pe proprie răspundere. în actele oficiale au consemnat că localul are o capacitate de 80 de persoane pe scaune, însă insa in seara tragediei in club se aflau intre 300 si 500 de spectatori.

Ziare.com

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.