RĂSTURNARE DE SITUAŢIE – Miniştrii cabinetului Grindeanu îşi retrag demisiile

0
126

RĂSTURNARE DE SITUAŢIE Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministrul Energiei, Toma Petcu, ministrul Economiei, Mihai Tudose şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie şi-au depus, astăzi, la Secretariatul General al Guvernului, cererile de retragere a demisiilor din Guvern.

Loading...

Încă de aseară, ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că membrii cabinetului Grindeanu îşi vor retrage demisiile pentru a asigura funcţionarea Guvernului până la instalarea noului Cabinet, scrie Observator.

”Cred că o să ne retragem toţi demisiile ca să poată fi funcţională activitatea ministerelor până în momentul în care va fi învestit viitorul guvern, să asigurăm conducerea ministerelor ca interimari”, a spus Vasilescu.

Astăzi, ministrul demisionar al Justiţiei, şi-a exprimat convingerea că până la sfârşitul lunii va fi instalat noul Guvern.

El a evitat să spună dacă îşi doreşte să fie ministru şi în viitorul Executiv.

De cealaltă parte, secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, susţine că odată ce sa luat act de depunerea lor, demisiile miniştrilor din Cabinetul Grindeanu devin „irevocabile”.

„STOP – nu s-au făcut de râs destul miniştrii care au votat cu bilele la vedere moţiunea de cenzură împotriva Guvernului din care făceau parte?? Nu s-au făcut destul de râs miniştrii care au ascultat cuminţi şi au aprobat Raportul Dragnea – Vâlcov care spunea că sunt toţi nişte incapabili catastrofali??? Nu se fac destul de râs miniştrii care acum stau lipiţi de Liviu Dragnea să îi pună în viitorul Guvern la loc în poziţiile în care Raportul spunea că nu au făcut nimic?”, a scris, în miez de noapte, Victor Ponta.

„Mai trebuie să îi facem de râs chiar pe vecie punându-i să îşi retragă demisiile şi să revină într-un guvern demis chiar cu voturile lor – deşi Legea 90/2001 de organizare a Guvernului spune clar că sunt „irevocabile”?!?! Fac precizarea că au fost anunţate public, prezentate în scris primului ministru şi „s-a luat act de depunerea lor” de către fostul Secretar General Busuioc – ghinion). Atâta neseriozitate şi incompetenţă e greu de găsit ….”, a mai scris Ponta.

info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.