Ramona Fabian a fost condusa astazi pe ultimul drum. Solistul Cristian Pohomaci a fost in soborul de preoti

0
414
Ramona Fabian a cantat in Baia Mare
Foto: Zi-de-zi.ro.

Solista de muzică populară Ramona Fabian a fost condusă pe ultimul drum astăzi, de un alai alcătuit din peste 500 de prieteni, colegi, membri ai familiei şi iubitori de folclor. Înmormântarea a avut loc în cimitirul din Sântana de Mureş şi a fost oficiată de un sobor de preoţi alcătuit din Ioan Chebuţiu, Teodor Mureşan, Marius Negruşa şi Cristian Pomohaci.

Înzestrată de Dumnezeu cu un mare dar, cel al cântatului serafic, Ramona Fabian a trecut la cele veşnice sâmbătă, 5 octombrie, la doar 34 de ani, într-un tragic accident rutier petrecut la limita dintre judeţele Mureş şi Braşov. În urma Ramonei Fabian a rămas o carieră de excepţie, aflată la început de ascensiune, dar şi o familie şi foarte mulţi prieteni neconsolaţi de despărţirea atât de bruscă de zâmbetul ei. „Muzica poate îndumnezei omul”, spunea, pe bună dreptate, părintele Dumitru Stăniloaie. Aceeaşi muzică, pe care Ramona Fabian a îndrăgit-o atât de mult…

Ramona Fabian a cantat in Baia Mare

„Să o plângeţi, dar să o faceţi cu nădejde”

Durerea celor prezenţi pentru dispariţia prematură a Ramonei Fabian a fost atenuată de pildele pline de spirit rostite de părintele Ioan Chebuţiu, care a afirmat despre marea trecere de la viaţă la moarte că reprezintă o apropiere de Dumnezeu, de „veşnicia cea veşnică”, dătătoare de nădejde şi speranţă. „Ne aflăm cu toţii cu inimile cernite de durere, adunaţi în jurul catafalcului cu trupul neînsufleţit al răposatei întru Domnul, cea care a fost Ramona Fabian. O doamnă tânără a cântecului popular românesc, cea care ne-a încântat şi a cântat atât de frumos cu glasul ei îngeresc. Poate că este momentul potrivit, iubiţi fraţi întru Hristos, să zăbovim preţ de câteva clipe şi să ne gândim la moarte. La acestă mare trecere pe care fiecare om, fiecare suflet, la timpul cuvenit ştiut de Dumnezeu, o va încerca. Pentru că potrivit cuvintelor Sfintei Scripturi, trupul se întoarce din pământul din care a fost luat, iar sufletul merge la Dumnezeu care L-a dat. Este durere, este tristeţe adâncă în sufletul, în mintea, în inima celor dragi, cei adunaţi în jurul catafalcului, pentru că vestea morţii ei a venit ca un trăznet. Câte planuri, câte dorinţe, câte intenţii s-au sfărmat… Dar voia lui Dumnezeu nu este şi voia noastră, a oamenilor pentru că Dumnezeu cunoaşte inima şi sufletul fiecăruia. De aceea, Sfântul Apostol Pavel, marele apostol al neamurilor întru aceste momente îi roagă şi ne roagă şi pe noi, vă roagă şi pe dumneavoastră cei apropiaţi, familia, să o plângeţi. Să o plângeţi, dar să o faceţi cu nădejde pentru că acum mai mult decât oricând trebuie să ne aducem aminte de Dumnezeu şi de ceea ce El ne-a promis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Cel ce crede în mine chiar de va muri, va trăi.” Pentru că iubiţi fraţi întru Hristos, gândindu-ne la moarte, ea nu este decât o trecere, o uşă de trecere din această vremelnicie care iată se întinde pe parcursul a câtorva ani, a câtorva decenii, în cazul Ramonei prea puţin. Dincolo, în veşnicia cea veşnică, aproape de Dumnezeu sau departe de El, aşa cum fiecare a înţeles, a auzit şi a pus cuvântul în inima sa, cuvântul lui Dumnezeu”, a afirmat părintele.

Sursa text si foto: Zi-de-zi.ro. CITESTE TOT ARTICOLUL AICI.

VEZI AICI CUM S-A PRODUS ACCIDENTUL RUTIER

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.