Acasăoameni noiPUTERI SPORITE PENTRU POLIȚIȘTI – Ministrul de Interne vrea să le dea...

PUTERI SPORITE PENTRU POLIȚIȘTI – Ministrul de Interne vrea să le dea mai multă putere agenților din stradă care au de-a face cu oameni recalcitranți

spot_img

DISTRIBUIȚI

PUTERI SPORITE PENTRU POLIȚIȘTI  Ar trebui să facă legea în stradă, dar sunt de multe ori victime. Vorbim despre poliţişti, care sunt din ce în ce mai des bătuţi şi agresaţi în misiune. Şi asta pentru că legea nici nu e de partea lor. Ultimul caz de agresiune s-a înregistrat noaptea trecută cînd un şofer a lovit un poliţist. Ministerul de Interne vrea să schimbe situaţia şi să le dea mai multă putere agenţilor în stradă.

Poliţistul era cu agresorul pe bancheta din spate a maşinii de poliţie, când acesta s-a smuls şi l-a lovit cu capul în gură. Şoferul recalcitrant provocase un accident şi a avut de la început o atitutine violentă cu agenţii veniţi la faţa locului. La spital, agrsorul a continuat să-i înjure pe oamenii legii.

Cazul agentului din Dolj nu e singular. În fiecare lună, cel puţin un poliţist este agresat. Ministerul de Interne încearcă să schimbe situația și să dea mai multă putere agenţilor în stradă.

Un medic i-a înjurat luna trecută pe poliţiştii de la Brigada Rutieră care i-au cerut să se legitimeze însă potrivit legii de acum doar ameninţarea şi lovirea unui agent sunt infractiuni. În viitor, cei care înjură un om al legii sau fac scene obscene s-ar putea alege cu dosar penal. În plus, ofițerii ar putea interveni în forță.

Nu este normal să folosești o armă letală decât în legitimă apărare! Sunt cazuri în care ai de a face cu un cetăţean care are un cuţit un topor o sabie o furcă. Fără să îi pui în pericol viaţă, îl imobilizezi, de la o distanţă rezonbilă însemnând 4 metri. Armele acestea se regăsesc la pistol cu electroşoc”, spune Valeriu Mihai, subsecretar de stat MAI.

Aparatul se foloseşte deja în Statele Unite şi în aproape toate statele din Europa. În România însă, ele nu au fost cumpărate. Poliţiştii le-au pus gând rău şi cetăţenilor violenţi care până acum erau greu de prins: poliţiştii nu puteau intra pe proprietate privată, decât cu acordul proprietarului.

Când o persoană este în pericol sau în acel spaţiu se află autorul unei infracţiuni flagrante sau autorul unui act terorist poliţistul nu are dreptul să efectueze percheziţie domiciliară în acest caz”, spune Monica Dajbog, purtător de cuvânt MAI.

Poliţiştii vor şi pedeapsa cu închisoare de pana la 3 ani pentru cetătenii care îi împiedică să îşi facă meseria. De exemplu, cei care intervin atunci când ei încearcă să încătuşeze o persoană.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA