Puterea a pierdut majoritatea în Senat. Secăşan şi Măgureanu demisionează din PDL şi, respectiv, UNPR

0
92

Senatorii Iosif Secăşan şi Cezar Măgureanu (FOTO) şi-au anunţat, marţi, în plen demisiile din PDL şi, respectiv, UNPR, primul trecând la PNL, iar celălalt declarând că rămâne independent. Senatorul Iosif Secăşan a anunţat, marţi, în plenul Senatului, că îşi încetează activitatea în grupul PDL şi că în continuare va activa în grupul PNL.

Secăşan a fost ales în colegiul uninominal 2 din Circumscripţia electorală 11 Caraş-Severin, acesta candidând din partea PDL.
La rândul său, senatorul Cezar Măgureanu a anunţat, marţi, în plenul Senatului, că îşi dă demisia din funcţia de vicelider al Grupului Progresit.
El a menţionat că în continuare va activa ca senator independent.
Parlamentarul a fost ales în colegiul uninominal 1 din Circumscripţia electorală 19 Giurgiu, acesta candidând din partea PDL.

Până în prezent, puterea avea 68 de senatori, adică numărul minim necesar pentru asigurarea cvorumului.
În acest moment însă, în Senat distribuţia mandatelor este următoarea:
PDL – 45 de senatori, inclusiv Iulian Urban – independent afiliat PDL şi Radu F. Alexandru, care nu a renunţat la mandat pentru a trece la CNA.
UDMR – 8 senatori.
UNPR – 13 senatori.
În total, coaliţia are 66 de senatori.
PSD – 41 de senatori
PNL – 25 de senatori
În total, opoziţia are 66 de senatori.
De asemenea, există doi senatori neafiliaţi niciunui grup parlamentar: Mircea Geoană, exclus în toamnă din PSD, şi Cezar Măgureanu, care marţi şi-a anunţat demisia din UNPR şi a precizat că va activa ca independent.
Practic, de aceştia doi depinde asigurarea cvorumului la Senat, necesar pentru desfăşurarea şedinţelor dar şi pentru adoptarea legilor organice.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.