PROTESTE LA CHIȘINĂU – Mii de tineri au ieșit în stradă

0
115

PROTESTE LA CHIȘINĂU Se anunță proteste de amploare în Capitala Republicii Moldova! După ce au protestat noaptea trecută în fața sediului Comisiei Electorale Centrale de la Chișinău, manifestându-și nemulțumirea față de procesul de vot, tinerii din Chișinău vor ieși și luni în stradă, scrie Agora.md. Reamintim că scrutinul pentru alegerea președintelui Republicii Moldova, câștigat de candidatul pro-rus Igor Dodon, a fost marcat de mari probleme la secțiile de vot din diasporă, cu cozi uriașe și buletine de vot epuizate rapid. Organizatorii protestului au anunțat că loc de întâlnire monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, apoi s-au deplasat la sediul Comisiei Electorale Centrale din Chișinău.

Tinerii au scandat sloganele de la protestele din 2009 în fața sediului Comisiei Electorale. Sute de persoane nu au putut să voteze, după ce buletinele de vot s-au epuizat în mai multe secții din străinătate, inclusiv la București și Londra.

Maia Sandu a amenințat că va face o plângere penală împotriva ministrului de Externe și președintei CEC, care nu au livrat un număr suficient de buletine de vot pentru al doilea tur al alegerilor din R. Moldova. Moldovenii au călătorit sute de kilometri pentru a vota în al doilea tur al scrutinului prezidențial și s-au mobilizat pe pagina „Adoptă un vot”, unde se oferă cazare gratuită în marile orașe din Europa. De asemenea, moldovenii au postat poze cu cozile de la urne sub hashtag-ul #MAIAvemosansa.

 

Sursă info.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.