PROTEST UNIONIŞTI – Protestatarii se întâlnesc azi cu liderii partidelor politice şi anunţă adunarea generală la ora 16.00

2
171
foto mediafax

PROTEST UNIONIŞTI Zeci de basarabeni şi-au petrecut noaptea în corturile amplasate în Piaţa Universităţii.

PROTEST UNIONIŞTI Ei declară că vor rămâne şi duminică acolo şi fac apel căre toţi românii să li se alăture, a declarat liderul manifestanţilor, George Simion.

Totodată, protestatarii au anunţat că se întâlnesc azi cu liderii partidelor politice.

Liderii manifestanţilor cer, ca la ora 16.00, toţi cei care susţin unirea să li se alăture în Piaţa Universităţii.

Protestatarii au anunţat că se vor întâlni duminică cu liderii partidelor politice.

La ora 12.00, unioniştii vor fi la sediul Partidului Mişcarea Populară , iar o oră mai târziu la sediul ALDE. Conform programului anunţat de protestatari, la ora 17.00 va avea loc întâlnirea cu reprezentanţii USR.

Între timp, unioniştilor li s-au alăturat şi reprezentanţi ai Asociaţiei 21 Decembrie 1989, în frunte cu preşedintele asociaţiei, Doru Mărieş.

Liderul unioniştilor, George Simion, a declarat, că, pe parcursul nopţii trecute, manifestanţii au fost păziţi de echipajele de jandarmi, fără a mai exista incidente.

foto mediafax

Manifestanţii spun că vor rămâne şi duminică, pe parcursul întregii zile, în Piaţa Universităţii şi fac apel la toţi românii care vor reunificarea României cu Republica Moldova să li se alăture.

Totodată, solicită liderilor politici din România să vină pe ,,baricada” de la Universitate şi să îşi asume unirea ca proiect de ţară.

Liderii manifestanţilor anunţă că la ora 10 vor veni revoluţionarii să îi susţină, iar la ora 16 cer tuturor celor care susţin unirea să li se alăture în Piaţa Universităţii.

Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a solicitat, sâmbătă, inspectorului general al Jandarmeriei Române un raport complet cu privire la evenimentele din Piaţa Victoriei, care au condus la reţinerea celor cinci participanţi la Marşul pentru Basarabia, potrivit MAI.

„Ministrul Afacerilor Interne a precizat că nu va ezita să ia măsuri în situaţia în care au fost săvârşite abuzuri în timpul intervenţiei jandarmilor.

Jandarmii au primit dispoziţie să nu intervină în derularea manifestaţiei din Piaţa Universităţii, decât pentru a asigura protecţia participanţilor şi fluidizarea traficului din zonă”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Interne.

Manifestanţii care au ridicat baricada la Piaţa Universităţii din Bucureşti precizează că vor rămâne în stradă până când premierul României şi reprezentanţii partidelor politice îşi vor asuma clar că vor susţine o Declaraţie de unire cu Republica Moldova, adoptată de Parlamentul României şi că vor trata Unirea ca proiect de ţară cu toţi paşii concreţi aferenţi acestui proiect naţional.

Termenul-limită pentru un răspuns din partea liderilor principalelor formaţiuni politice din România anunţat de unionişti, este duminică, ora 14:00.

În urma incidentelor de la marşul de sâmbătă, patru protestatari au fost amendaţi cu câte 3.000 de lei.

„În apropiere de Piaţa Victoriei, un grup de aproximativ 5-10 persoane a încercat să intre pe Calea Victoriei, forţând astfel cordonul de jandarmi.

Prin echipele de dialog alate la faţa locului, s-a discutat cu aceştia, li s-a explicat calea legală, aceştia nu au înţeles, după care s-a acţionat punctual, iar cele cinci persoane au fost extrase din rândul manifestanţilor şi conduse la secţiile de poliţie.

Cele cinci persoane au fost conduse la sediul Secţiei 4 Poliţie pentru a li se stabili identitatea şi a se lua măsurile legale asupra acestora, drept pentru care patru persoane dintre aceştia au fost sancţionate conform legii 60 privind organizarea adunărilor publice cu câte 3.000 de lei fiecare.

Nu s-au folosit gaze lacrimogene, s-a acţionat legal”, a declarat Mihai Vornicu, ofiţer de relaţii publice în cadrul Jandarmeriei Capitalei.

Aproximativ 2.000 de persoane au participat la marş.

sursa

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Sunteti nebuni. Adica eu ma si mir cum de vi se permite sa blocati Piata Universitatii pentru asa ceva. Unii sunt chiar grei de cap. Voi nu vedeti ca sunteti minoritari atat in Moldova cat si in Romania ?!? Nici ei nu vor unirea (exceptand cativa habauci ca voi) deoarece nu-s atat de nebuni incat sa renunte la independenta castigata cu greu. Numai voi nu vedeti asta. SI nici noi nu dorim inca o punga de saracie in interiorul tarii care ar duce la o scadere a nivelului de trai in Roamania. De ce va tot bagati voi si va amestecati ? Daca voi 10000 sau cati iti fi fiind vreti unirea, nu inseamna ca cetatenii RM sau ai Romaniei o vor. Terminati odata cu lucrurile astea…. Realizarea unirii ar fi in primul rand o PALMA CUMPLITA data celor care au reusit obtinerea independentei RM. In locul lor v-as lua la suturi…. Mai ganditi si voi….

  2. De ce nu vorbesc manifestantii de unirea Republicii Moldova cu Moldova? Asa ar deveni Moldova lui Stefan cel Mare reala si in secolul 21. Bineinteles, fara Bucuresti, fara Muntenia, fara Transilvania, fara Dobrogea, fara Banat, fara Oltenia si mai ales fara Maramurrs. Dar ar fi independenta, Moldova lui Stefan cel Mare, cel care a luptat pentru independenta Moldovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.