PROTEST NAŢIONAL – Acţiune pe perioadă nedeterminată a serviciilor de ambulanţă din ţară

2
151
foto observator

PROTEST NAŢIONAL Serviciile de Ambulanţă au declanşat o acţiune de protest la nivel naţional, pe perioadă nedeterminată, iar de joi dimineaţă pe toate ambulanţele sunt afişe cu inscripţia „Protest naţional”.

Personalul TESA poartă banderole albe pe echipamentul de lucru, fără ca activitatea să fie afectată, a declarat preşedintele Federaţiei Ambulanţa, Gheorghe Chiş.

El a precizat că în cursul acestei zile sindicaliştii se vor întâlni cu premierul Mihai Tudose, pentru a se încerca soluţionarea revendicărilor, scrie News.

Acţiunea de protest a fost declanşată joi dimineaţă, la ora 8.00, în toate serviciile de ambulanţă din ţară.

Preşedintele Federaţiei Ambulanţa, Gheorghe Chiş, spune că la ora 10.00 reprezentanţii federaţiei vor fi primiţi la Guvern de către premierul Mihai Tudose, pentru a se încerca rezolvarea revendicărilor.

Sindicaliştii cer stoparea diminuării veniturilor lunare a personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, începând cu 1 ianuarie 2018, în urma aplicării Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii în baza prevederilor Legii 153/2017. Ei spun că veniturile le sunt diminuate în condiţiile în care vor pierde tichetele de masă începând cu 1 ianuarie 2018 până la 1 decembrie 2018 şi vor pierde sau le vor fi reduse procentele de sporuri pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase. De asemenea, ei reclamă starea parcului de ambulanţe, care sunt învechite, precum şi lipsa de personal.

Reprezentanţii Federaţiei Ambulanţa solicită în regim de urgenţă modificarea şi completarea Legii 153/2017, cât şi a Regulamentului de sporuri, urgentarea încheierii Contractului – cadru multi-anual de către ministerele responsabile, alocarea de buget pentru anul 2018 în vederea urgentării achiziţiei de ambulanţe anual conform necesarului stabilit şi suplimentarea de posturi la nivelul normativului de personal în vigoare.

De asemenea, reprezentanţii Federaţiei Ambulanţa cer renunţarea la măsura de transfer a texelor sociale de la angajator la angajat.

În cazul în care revendicările nu vor fi soluţionate, în 11 octombrie angajaţii din serviciile de Ambulanţă vor picheta sediile Ministerului Muncii, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Finanţelor, fiind pregătite apoi un miting cu toate federaţiile naţionale şi declanşarea unei greve.

Info

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Sigur ca da…Mergeti sa va angajati la privati sa vedeti mai faceti greva cand vreti si sa vedeti cate sporuri aveti acolo.Fenomenal munca in conditii deosebit de periculoase…Saracii de voi lucrati in mina.Mai terminati cu bugetarii si cu protestele sa fie ca si la privat:nu vrei esti liber sa pleci.Nici pe voi nu va tine cineva cu forta.

  2. Păi unde sunt ambulanțele cu care se lăuda “secretara politică” că va umple orașul?Necazul este că la conducerea ambulanțelor au ajuns politrucii lui Oprea,ca mitomana de la SAJ Maramureș.De când partidul a “pus-o” politic este o demolare continuă a Ambulanței MM.Ilegalitățile se țin lanț. Metodele ei de “conducere” sunt bârfa,șantajul și amenințările( cu vechiul partid,actualul partid ,etc).Asta ar trebui să vada , în primul rând ,angajații.Degeaba sunt dotări ,dacă sunt conducători incompetenți și dispuși la toate matrapazlâcurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.