PROPUNEREA PSD – Europarlamentarul Viorica Dăncilă ar putea deveni prima femeie premier din istoria României

0
298

PROPUNEREA PSD  Viorica Dăncilă, premierul cu care PSD va merge la consultările de la Cotroceni, este europarlamentar PSD, lider al eurodeputaților PSD, precum și șefa femeilor din PSD, dar li o apropiată a lui Liviu Dragnea, ea venind din organizația Teleorman, unde a deținut președinția filialei din Videle.

Dacă președintele Klaus Iohannis va accepta propunerea PSD, Viorica Dăncilă va deveni prima femeie predmier din istoria României. S-a născut în data de 16 decembrie 1963, în Roşiori de Vede. Are diplomă de licență, la Institutul de Petrol și Gaze și a terminat în perioada 2004-2006 un masterat în Spațiul public european, Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

Este la al doilea mandat în Parlamentul European.

A lucrat în sectorul privat, fiind inginer, OMV PETROM S.A, iar în perioada 1989-1997, a fost prosoară la Liceul din Videle.

Din 2015 este președinta Organizației Naționale de Femei a PSD. Este membră PSD din 1996. În perioada 2003-2011 a fost președinta Organizației PSD din orașul Videle, iar în perioada 2008-2009 a deținut funcția de consilier județean din partea PSD, la Consiliul Județean Teleorman. În 2004-2008 a fost consilier local din partea PSD, Consiliul Local Videle.

Din 2005 este membră a Consiliului Național al PSD.

Începând cu luna august 2014, Viorica Dăncilă a fost vicepreședintă a Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală, membră a Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen și Delegației pentru relațiile cu Peninsula Arabică. De asemenea, aceasta a ocupat poziția de membru supleant al Comisia pentru dezvoltare regională, Delegația pentru relațiile cu Republica Populară Chineză și Delegația la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. O nominalizare cat se poate de neinspirata.Ce merite are aceasta cucoana pesedista din anturajul lui Daddy Dragnea!?In Parlamentul european este o prezenta insignifianta ,dublata de incompetenta.Acesta este marele PSD impanzit ,in mare parte ,de corupti,oportunisti si incompetenti.Speram ca presedintele Iohannis sa aiba tarie de caracter si intelepciune ,in sensul de a nu o desemna pe aceasta duduie de Teleorman pentru functia de premier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.