PROPUNERE ȘOC – Raed Arafat cere personalului medical să aleagă între sectorul de stat și cel privat

12
474

PROPUNERE ȘOC Raed Arafat propune instituirea interdicţiei pentru personalul medical de a lucra simultan în sectorul de stat şi în cel privat. „A venit momentul să ne gândim la acest aspect pentru a rezolva una dintre cele mai mari probleme din sistemul sanitar românesc şi care duce direct sau indirect la apariţia unor inechitabilităţi si a unor abuzuri faţă de pacient şi familia acestuia”, a scris Arafat pe Facebook.

Secretarul de stat susţine că până acum o astfel de dezbatere nu putea fi făcută din cauza nivelului de salarizare a personalului medical, creşterea salariilorîn domeniu putând fi acum „momentul zero” pentru a decide „între a lucra într-un sector sau altul, dar nu paralel în cele două”.

„Pasul de a creşte veniturile personalului din sănătate este unul foarte important, însa acesta trebuie să vină şi cu alte măsuri, una, şi cea mai importantă din punctul meu de vedere, este delimitarea sectorului privat comercial de cel public şi stabilirea unor reguli foarte clare care să ajungă chiar şi la interdicţia de a lucra simultan în ambele sectoare, neştiind niciodată dacă medicul sau asistentul este loial locului de muncă din sectorul public şi dacă într-adevăr acesta deserveşte interesul pacienţilor corect sau încearcă să-i plimbe între cele două sectoare şi să-i facă să plătească cât mai mult posibil fără a ţine cont de posibilităţile lor şi problemele lor.

Dacă până acum venitul era motivul pentru care spuneam că nu se poate pune o delimitare între cele două sectoare, cred că acum a venit momentul să ne gândim la acest aspect pentru a rezolva una dintre cele mai mari probleme din sistemul sanitar Românesc şi care duce direct sau indirect la apariţia unor inechitabilităţi şi a unor abuzuri faţă de pacient şi familia acestuia.

Indiferent de discuţiile despre salarii și sporuri din aceste zile, în general veniturile încep să atingă un nivel decent și suficient de ridicat astfel încât să fie momentul zero pentru a decide între a lucra într-un sector sau altul, dar nu paralel în cele două”, explică Raed Arafat propunerea.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

12 COMENTARII

  1. In sfarsit un „roman” are curajul sa spuna lucrurilor pe nume. Oare cati sunteti plimbati de la stat la privat ca sa scoateti mai multi bani, iar unii medici „renumiti” sa-si poata largi palatele ori sa-si umple buzunarele. Rusine !!!

  2. Raed Arafat este mai roman in comparatie cu multi amatori politici din parlament … Mafia din sanatate este greu de distrus, farmaciile sunt ca ciupercile dupa ploaie … Spaga este ceva normal, chiar mistic in capul pacientului [ daca nu dai si sanatatea te ocoleste] … Concluzia … Juramantul lui Hippocrate este doar de fatzada pt. multi dintre ,, cioclii ,, in halate albe … La stat sau privat ,, argintii lui Iuda ,, fac legea !!!

  3. ma spritzingusule,iara ai ramas fara diluant in punga?poi tu cum critici tocmai pe acei care te ajuta sa depasesti starea ta naturala de sevraj,of,of,mai,mai,mare dilau esti copile insuficient dezvoltat mintal.

  4. alupigus , mocofane, cu banii de pita ai mers la internet cafe si te crezi showman ?! … Vezi daca te intorci fara pituca, dormi pe presh cu catzeaua Laica !!!… P.S. si-ti confisc si placa dentara [ preventiv, ca sa nu musti cainele] …

  5. ce-ti mai place spritzigusule sa alupigus,pai mai copil fara minte,tu crezi ca toti fac ce faci tu?acuma te crezi lele show?,maine te vei crede Napoleon,o perioada ai fost magarul lui nen-tu Buridan,vai,vai,doctorii din Sighet stiu ca ai evadat din sanatoriu?sau ai roit-o din tanatoriu mai degraba,bagati mintile in cap,nu cuie ca si pana acum,si du-te de te plimba cu trotineta.

  6. alupigus, gogomane, ti-am zis ca o sa dormi pe presh, daca te crezi showman … Amu ai racit si vad ca igrasia de la plamani, se trage la creier… Trebuie sa te duc la doftor, daca nu , ajungi pe mana lui tac-tu Zoli sa te spele cu furtunu … Noroc cu sora-ta Ilonco de la amanet, sa-ti bagam rezerva de placa dentara cu doi canini suflati cu aur [ o ai de pe vremea cand te credeai dracula show] … P.S. ce spui, sa-ti bagam si peruca cusuta cu fir de argint ?! [naparleste, dar a fost a lui Benone Sinulescu]

  7. lele,de la atata tratament pe care il primesti de la alupigus deja deraiezi,personajele pe care le tot pomenesti,sunt toata familia ta?vezi ca sanatorul[tanatoriu]te asteapta copil puber ce esti,Sighetul are pentru tine tratamentul necesar ca sa incerci sa-ti revii putin,ca la cat de cretin esti…….

  8. Tulai doamne !!! … natarau batran , delirezi ?!… D-apoi vad ca patineaza rau neuronul pe fruntea lata din cauza racelii … Musai trebuie sa te duc la vulcanizare , gonflabil senil , altfel te vad cu floarea in gura … P.S. apropo , stai linistit, tac-tu Zoli a promis ca te impaiaza daca patesti ceva , adica o sa fi nemuritor [ probabil are nevoie de o mascota la crematoriu ] …

  9. copil dement,fuga iutiuc la tratamrntul pe care-l iei gratis de la amicul tau alupigus,dar vezi acuma sa iei o doza mai mare ca sa-ti revii[ceea ce nu prea cred],si lasa trasul din punga ca nu-ti face bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.