PROPUNERE ȘOC – Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, cere Clujului să iasă din cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană

3
3934

Lupta pentru titlul de capitală culturală europeană se complică.

Primarul din Baia Mare le cere celorlalte oraşe rămase în cursă, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, să se retragă şi să susţină candidatura maramureşenilor. Cătălin Cherecheş spune că Baia Mare e singurul oraş pentru care e vital să obţină o astfel de nominalizare.

Cătălin Cherecheş a anunţat că va lansa un apel către admininistraţiile, dar şi către comunităţile din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, să se retragă din competiţia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 şi să susţină Baia Mare.

„O să le explic că Baia Mare este singurul oraș care are cu adevărat nevoie de nominalizare. Este singurul oraș unde este vital să se întâmple acest lucru. Unde se va simți schimbarea în mod absolut consistent. Îi voi ruga să aibă generozitatea să susțină cu toții Baia Mare și să se retragă din competiție”, a declarat Cherecheș.

Edilul din Baia Mare a precizat că acest lucru nu e nou. S-a întâmplat şi în Belgia.

”Mons a fost Capitală Culturală Europeană. Un oraș cu tradiție minieră, unde mineritul s-a închis și a candidat la titlul de capitală culturală europeană odată cu alte orașe vecine. Toți și-au retras candidatura, susținând că Mons este singurul oraș care chiar are nevoie de nominalizare”, a explicat primarul.

Cătălin Cherecheş este invitatul emisiunii Casa Poporului de pe LOOK PLUS, care se va difuza sâmbătă de la ora 10 şi în reluare duminică de la 14:30.

Sursa: citynews.ro

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

  1. Sigur ca da,o sa se si retragă.Pai Clujul cu orice ocazie ne-a sabotat iar noi acum sa speram ca o sa ne sprijine? Înainte de 1989 au fost in stare sa ne saboteze in asa un hal incat la un moment dat nu aveam voie sa avem nici măcar un amarat de Liceu de Arta.Acum ne-au lăsat fără Universitate.Au încercat si cu cei de la Petrosani dar aia nu au căzut in capcana lor.La fel au dus politica cu investitiile,au atras către ei toti investitorii posibili in cele 7 parcuri industriale.Acum nu e vina lor ca noi nu am reusit sa facem un amarat de Parc Industrial,dar nici nu prea am fost sprijiniti de guvernul Boc.Ei au sprijinit Satu Mare unde printr-un ajutor guvernamental de peste 10 milioane de euro au atras un investitor care a creat peste 8000 de locuri noi de munca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.