PROPUNERE LEGISLATIVĂ – România ar putea avea o nouă sărbătoare națională, pe data de 18 decembrie

0
267

PROPUNERE LEGISLATIVĂ  Ziua de 18 decembrie urmează să fie declarată zi de sărbătoare națională, potrivit unui proiect de lege care va ajunge la votul final al Senatului cu propunere de adoptare, fiind deja aprobat de către comisia de specialitate, potrivit avocat.net.

Propunerea legislativă pentru instituirea Zilei Minorităţilor Naţionale din România va ajunge la votul final al senatorilor cu propunere de adoptare şi prevede declararea zilei de 18 decembrie ca zi de sărbătoare naţională. Pentru a se putea aplica, proiectul de act normativ are nevoie de votul Parlamentului, de promulgare şi de publicare în Monitorul Oficial.

Conform propunerii legislative, în ziua de 18 decembrie se va sărbători Ziua Minorităţilor Naţionale din România şi se vor organiza manifestări culturale dedicate acestei sărbători. În aceeaşi zi, Societatea Română de Televiziune şi Societatea de Radiodifuziune vor prezenta informaţii despre această sărbătoare şi aspecte prilejuite de sărbătorirea ei.

Potrivit iniţiatorilor, în România, ziua de 18 decembrie este deja sărbătorită în fiecare an, după cum prevede Hotărârea de Guvern nr. 881/1998 pentru declararea zilei de 18 decembrie Ziua Minorităţilor Naţionale din România, iar acest proiect de act normativ nu face altceva decât să includă această zi pe lista zilelor de sărbătoare naţională.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.