PROPUNERE LEGISLATIVĂ – Masă și cazare gratuită pentru elevi

0
201

PROPUNERE LEGISLATIVĂ  Senatul a adoptat, luni, în calitate de cameră decizională, două propuneri legislative care modifică Legea Educației și care prevăd ca elevii de la școlile cu forma de învățământ profesional și tehnic vor primi masă și cazare gratuită.

Legea a fost adoptată de Senat, cu 91 de voturi „pentru”, 2 abțineri și un singur vot împotriva, legea a fost adoptată de Senatul României, informează Agerpres.

Prin urmare, elevii înscriși la cursurile unei școli de învățământ profesional și tehnic vor primi masă și cazare gratuită pe toată perioada studiilor, care durează trei ani. Fondurile pentru această măsură vor fi asigurați de administrațiile locale.

Propunerea legislativă, iniţiată în legislatura trecută de un grup de senatori PSD, a fost amendată în Comisia de învăţământ a Senatului. Raportul Comisiei de învăţământ a fost însuşit de plen, Senatul fiind cameră decizională în acest caz.

Forma adoptată de Camera Deputaţilor stabilea că „elevii din învăţământul profesional şi tehnic beneficiază de masă şi cazare gratuită”, dar senatorii au modificat textul actului normativ introducând sintagma „pot beneficia”.

În forma iniţială a propunerii legislative se prevedea că „aceste cheltuieli cu cazarea şi masa elevilor din învăţământul profesional şi tehnic se asigură din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinaţie la propunerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice”.

Sursă info.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.