PROMISIUNI – Şapte rezoluţii de Anul Nou pentru bărbaţi

0
104
forto adevarul

PROMISIUNI  Rezoluţiile de Anul Nou sunt promisiuni pe care mai toată lumea le face. Ele au căpătat şi o conotaţie negativă întrucât de multe ori promisiunile sunt făcute cu mare fast, dar nu sunt deloc respectate sau sunt respectate mult prea puţin că să conteze.

PROMISIUNI  Dar, cum intenţia primează, iată câteva rezoluţii de anul nou pentru bărbaţi, scrie Sfatul Părinţilor.

Voi arată mai mult că îmi iubesc soţia

Loading...

Dacă soţia ta este mama copiilor tăi, atunci nu strică să-i arăţi un plus de afecţiune. Fă-ţi timp pentru ea, ascult-o, curteaz-o, arată-i cât de mult o apreciezi şi respect-o. Copiii vor fi mult mai cooperanţi şi se vor simţi mult mai în siguranţă.

Voi petrece timp de calitate cu familia

Familia are nevoie de calitate, dar şi de cantitate. E nevoie de timp pentru a-ţi construi relaţii puternice cu soţia, cu copiii. Discutaţi împreună, distraţi-va împreună, insuflă-le copiilor tăi adevăratele valori ale familiei. Construirea de amintiri frumoase împreună este cheia unor relaţii greu de deteriorat.

Voi fi un tată consistent cu disciplina

Copiii au nevoie de consistenţă, mai ales când este vorba de disciplină, altfel pot fi derutaţi. O regulă nu se poate schimbă de la un moment la altul, pentru că în asemenea condiţii copilul nu mai ştie cum ar trebui să acţioneze. Un părinte consistent cu disciplină îi va conferi copilului un mediu sigur, iar relaţia cu acesta va fi una bazată pe încredere reciprocă.

Voi învăţa limbajul iubirii al copiilor mei

Fiecare dintre noi iubeşte diferit şi îşi manifestă iubirea diferit. De asemenea, nevoia de afecţiune este diferită. Dacă îţi cunoşti suficient de bine copiii vei şti cum să te comporţi cu fiecare în parte, astfel încât să le arăţi că îi iubeşti.

Mă voi dezvolta ca bărbat şi ca tată

Nu doar dezvoltarea profesională este importantă, ci şi dezvoltarea că om. Poate că nu vei primi un certificat de “tată bun”, însă nu rată nicio oportunitate care să te facă un om mai bun, mai împăcat cu el însuşi. Învaţă să meditezi. Meditaţia te va ajuta să îţi concentrezi şi să îţi întăreşti propriile emoţii şi sentimente, să îţi schimbi atitudinea în ceea ce îi priveşte pe cei dragi.

Nu mă voi lupta pentru putere

Pentru bărbaţi, momentele în care copiii le ţin piept sunt foarte frustrante. Numai că aceste situaţii nu sunt avantajoase pentru nicio parte. Pentru că toată familia să aibă de câştigat este ideal să nu te angrenezi în “lupta pentru putere”, ci să rezolvi problemele rapid şi cu calm.

Voi mânca sănătos şi voi face mai multă mişcare

Nu doar că astfel vei fi mult mai în formă, însă le vei da şi copiilor un exemplu demn de urmat.

sursa

foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here