PROIECTUL „FROGGIE” – O tânără de 22 de ani din Maramureș contribuie la educarea copiilor de pe Pirita din Baia Mare

1
463

PROIECTUL FROGGIE  Mădălina Tămaş, o tânără de 22 de ani din Maramureş, a iniţiat un inedit proiect prin intermediul căruia doreşte să contribuie la educarea copiilor de pe Pirita Baia Mare încurajându-i să citească. Cărţile pe care le dăruieşte celor mici sunt achiziţionate în urma vânzării mascotei proiectului, o broscuţă hazlie, croşetată, numită Froggie.

Până în prezent, Mădălina a trimis în lume 34 de Froggie, Malta şi Peru fiind printre cele mai exotice locaţii în care broscuţa a ajuns. În următoarele şase luni, Mădălina speră să vândă câte o broscuţă în toate marile oraşe din ţară, iar astfel proiectul său să fie şi mai roditor. Tânăra este un fost voluntar activ al Asociaţiei “Team for Youth” din Baia Mare, iar în prezent este studentă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii din Bucureşti.

Reporter Graiul.ro: Care e povestea proiectului Froggie?

Mădălina TĂMAŞ: Povestea lui Froggie a apărut dintr-o provocare. Toată lumea ştia de pasiunea mea pentru broaşte astfel că un prieten mi-a făcut cadou un broscoi croşetat. La început, a fost doar un simplu broscoi ce călătorea cu mine prin lume, dar care atrăgea multe priviri. Aşa am început să croşetăm broscuţe pentru prieteni şi să postăm poze pe Facebook. Crearea paginii (Froggie, n.r.) a venit tot aşa, după o discuţie cu prietenii în care ne gândeam cum să facem un pic de bine celor din jur. Cred că acesta a fost scopul proiectului şi al lui Froggie încă de la început, să facă un pic de bine, deşi nu ştiam cum să facem asta.

R.: Mascota ineditului proiect este aşadar o broscuţă hazlie, croşetată. Cine se ocupă de confecţionarea ei?

M.T.: Am început să întrebăm printre bunici, mătuşi şi cunoştinţe cine ne poate ajuta cu croşetarea lui Froggie. N-a fost prea greu, aşa am găsit-o pe Mătuşa Froggie, după cum îi zicem noi. E o doamnă pasionată de tot ce reprezintă lucrul manual şi care avea nevoie de un venit în plus. Astfel, noi îi asigurăm materialele necesare şi îi plătim munca, iar ea face minuni din patru fire de aţă.

Citește articolul integral, AICI.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Madalina asta m-a derutat complet! sau ma rog, semnatarul articolului…am fost entuziasmata la citirea propozitiei „incurajandu-i sa citeasca”. Mi-am zis „si eu vreau sa fiu voluntar in asa ceva”. Dar asta nu face decat sa doneze niste carti pt copii, culmea, si-a gasit si sa inceapa tocmai cu Micul Print, care e doar in aparenta pt copii. Aia e o carte dificila si pt multi dintre adulti. Doi la mana, Pirita n-ar duce lipsa de carti, sunt pline anticariatele de ele, si la bani marunti. Ideea era cum sa le starnim setea de-a citi? Si ce proiectii idilice aveam eu inainte sa termin articolul, mi-o inchipuiam pe fata asta, vara, seara langa foc, cum face ea ad hoc, printre tigaqnusii ei, seara de lectura cu citit interactiv, pe roluri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.