PROIECTE DE VIITOR – Craica devine parc public, iar calea ferată de aici și până în Ferneziu devine pistă de biciclete

12
6069

PROIECTE DE VIITOR  În cadrul conferinței de presă care a avut loc ieri, 8 noiembrie, primarul Cătălin Cherecheș a prezentat două proiecte de viitor importante pentru municipiul Baia Mare și pentru băimăreni: Reabilitarea spațiilor verzi degradate prin înființarea parcului public Craica și transformarea căii ferate dintre Craica-Ferneziu într-o centura de pistă pentru biciclete.

Unul dintre acestea este înființarea parcului public Craica, practic are loc transformarea zonei cenușii a orașului într-un parc public cu tot ce înseamnă prin definiție un parc, fără cocioabe  și totodată, are loc crearea unei centuri formată din piste de biciclete, pe lungimea căii ferate Craica-Ferneziu, potrivi Jurnalmm.ro.

Tot ceea ce înseamnă zonă Craica va fi transformată într-un parc public cu regularizarea pârâului Craica,cu tot ceea ce înseamnă dotări pe care trebuie să le aibă  un parc. Nu vă ascund faptul că pe baza prevederilor legale în următoarea ședință de Consiliu Local tot ceea ce înseamnă cale ferată de la această zonă Craica până sus în Ferneziu va fi preluată prin HCL de către municipiu și transformată în pistă de biciclete, pentru toți cei care, chiar merg la muncă din Ferneziu la Aramis sau Italsofa. Plus că am văzut peste tot  în marile orașe că pistele de biciclete adevărate nu sunt în centrul orașului ci în afara orașelor sau înconjoară orașul.

Principala centură pe care trebuie să o aibă municipiul Baia Mare  trebuie să fie o centură de biciclete , pentru pistele de biciclete.Proiectul cuprinde și demolări. Nu facem parcul deasupra cocioabelor, nu va fi un parc de cocioabe. Va fi un parc cu copaci, cu flori, cu voie bună, cu civilizație, fără fum, fără cauciucuri arse, fără manele, fără astfel de lucruri care au adus cetățenii din zonă la un nivel de exasperare greu de atins, în mod normal.”, a menționat primarul, Cătălin Cherecheș.

Sursă info.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

12 COMENTARII

  1. Si ce facem cu rromii din zona Combinatului care au transformat aceasta zona intr-un focar de infectie si ale caror plozi arunca cu pietre in masinile ce tranziteaza aceasta zona?

  2. Bravo foarte bine si foarte bine gindit va felicit pt aceeasta decizie pt ca chear ar fi foare frumos un parc pt copiii

  3. Ati uitat sa ne spuneti si cand se va intampla minunea. De disparitia cocioabelor tot aud, de multi ani de zile, dar nu s-a intamplat nimic. Parc gen Craica, avem deja, cel din fata cinematografului Dacia, are si piste pt biciclete, doar colibele lipsesc.

  4. Alte vrajeli lansate in spatiul public pt prosti! De parca l ar crede cineva! Nu ca nu ar trebui rezolvata problema cu tiganii,dar unde ii muti? Iar chestia cu pista de biciclete pe amplasamentul caii ferate va fi iar doar bani aruncati in vant,nu o vor folosi absolut nimeni ,eventual doar tiganii cu carutele.

  5. desigur ca toate astea o sa se construiasca dupa terminarea parcului industrial,adica prin 2050.Important este ca o sa circule pe aceasta pista rapida pentru biciclete cei care se vor naste in urmatorii ani.Vor fi si refugii,statii de incarcare pentru bicicletele electrice, iar de pe podul suspendat de la Siromex,stranepotii lui Petrusca vor avea intrarea catre Disneylandul local.De fapt doar acolo o sa mai poata fi admirati indienii cu carute,asta spre disperarea carcotasilor care se leaga de faptul ca cei de la Spau,se folosesc de cai pentru a tunde iarba de pe domeniul public.

  6. Se chinuie din vara sa faca amaratul ala de sens giratoriu de la Italsofa,plus ca pe Eminescu in fata cladirii numerotate pe Sebesului 1,langa gardul benzinariei (aflate pe domeniul public?),e blocat accesul de gard plus ca lipseste o bucata de trotuar,iar noi visam cai verzi pe pereti.Hai,pe bune?De peste n10 ani avem schele lipite de cladirea administratiei locale de pe Crisan si bannere care simuleaza fatada cladirilor in Centrul Vechi si noi ne punem tichie de margaritar?

    • Pe str. Crisan e Administratia Financiara a municipiului,din cate stiu eu.Acolo e o cladire cu o fatada jegoasa, ,,admirata” de catre vizitatorii Turnului si care e o alta poveste,nerezolvata desigur de cel putin 3-4 mandate de primar.Nu sunt in stare sa reglementeze o intersectie cum ar fi cea de pe str. V.Alecsandri cu str.Hortensiei,unde e un calvar sa treci la anumite ore si voi va asteptati la ,,Mari Realizari”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.