PROIECT VOTAT DE SENAT – Funcționarii publici nu vor mai fi suspendați din funcție, dacă sunt trimiși în judecată

0
282

PROIECT VOTAT DE CĂTRE SENAT  Funcționarii publici nu vor mai fi suspendați din funcție, dacă sunt trimiși în judecată. Senatul a votat un proiect de lege inițiat de UDMR și a respins un proiect cu aceeași prevedere, dar semnat de PNL. Proiectul PNL nu a mai fost asumat de liberali, în plen, inițiatorul, senatorul PNL Răducu Filipescu anunțând că se va abține la vot, după ce conducerea partidului i-a atras atenția că nu îl susține.

Proiectul UDMR prevede că ”funcţionarilor publici aflaţi în situaţiile prevăzute la art. 94 şi art. 95 li se aplică dispoziţiile existente până la data intrării în vigoare a prezentei legi, cu excepţia celor care au fost suspendaţi în baza art. 94 alin. (1) lit. m), care îşi reiau raportul de serviciu la 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, dacă de la data dispunerii măsurii şi până la expirarea termenului prevăzut de prezentul articol nu au fost supuşi unor măsuri privative de libertate”.

Propunerea legislativă merge la Camera Deputaților, for decizional.

Un alt proiect, semnat de PNL, a fost respins de plen, deși prevedea același lucru. Senatorul PNL Alina Gorghiu a anunțat că formațiunea nu este de acord cu acest proiect, care a fost depus ca inițiativă personală a colegului Răducu Filipescu.

Și Filipescu a anunțat în plen că nu mai susține propriul proiect. „Pentru că eu nu pot să votez împotriva propriei iniţiative legislative, nu pot să votez nici împotriva propriului partid pentru că această iniţiativă legislativă nu corespunde liniei PNL, îmi voi rezerva dreptul de a mă abţine la acest vot”, a spus acesta.

În replică, UDMR și PSD au anunțat că sunt de acord cu proiectul de lege, pentru că asigură prezumția de nevinovăție a funcționarilor publici trimiși în judecată.

Citește continuarea articolului, AICI.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.