PROIECT INEDIT ÎN ROMÂNIA – Orașul unde toate trecerile de pietoni nesemaforizate vor fi dotate cu sisteme led și senzori de mișcare

0
969

PROIECT INEDIT ÎN ROMÂNIA  Peste 600 de treceri de pietoni nesemaforizate vor fi luminate în cadrul proiectului pentru a reduce riscul producerii de accidente rutiere.

Proiectul de iluminare a trecerilor de pietoni nesemaforizate din Cluj-Napoca a fost aprobat în şedinţa de Consiliul Local din 5 septembrie (potrivit minutei şedinţei de CL şi înregistrării disponibile pe canalul de Youtube al administraţiei clujene) şi, potrivit reprezentanţilor Biroului de Presă al administraţiei clujene, a fost demarată procedura de achiziţie. Se va realiza un studiu de fezabilitate care să stabilească clar cum se va face luminarea trecerilor de pietoni, iar apoi se va organiza licitaţia.

Statisticile arată că, peste tot în lume, zonele cu treceri de pietoni prezintă un risc crescut de accidente rutiere atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Adesea, conducătorul auto nu cunoaşte traseul pentru a identifica cu uşurinţă zona în care intră în contact cu pietonii. Locul în care pietonii traversează strada trebuie să fie foarte vizibil pentru şofer atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii.

Au fost efectuate nenumărate studii privind trecerile de pietoni şi concluzia a fost unanimă: realizarea unui iluminat adecvat pe timpul nopţii îmbunătăţeşte în mod cert vizibilitatea şi siguranţa participanţilor la trafic. Reduderea numărului de accidente se datorează în principal apariţiei iluminatului deoarece rata lor de producere pe timpul zilei a rămas neschimbată”, se precizează în preambului caietului de sarcini publicat de Primăria Cluj-Napoca pe site.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.