PROIECT DE LEGE – Cei care adoptă animale vor beneficia de medicamente și hrană la prețuri reduse

2
843

PROIECT DE LEGE  Statul ar putea ajuta persoanele care adoptă animale care trăiesc pe străzi sau adăposturi, în condiții mizere. Concret, un grup de parlamentari lucrează la o lege prin care aceste persoane să fie ajutate financiar să întrețină necuvântătoarele pe care le iau în grijă.

Numărul animalelor se plimbă în voie pe străzi sau stau în condiții mizere în adăposturi, uneori fără a avea ce mânca, este mare. Pentru a-i încuraja pe oameni să intervină și să le ofere un cămin necuvântătoarelor, statul ar putea să ofere anumite beneficii acelor persoane care adoptă animale.

Concret, un grup de parlamentari lucrează la un proiect de lege prin care să îndulcească viața animalelor fără stăpân, dar să vină și în ajutorul celor care ar dori să adopte un animal, însă nu își pot permite, din cauza costurilor.

Parlamentarii vor ca statul să preia o parte din costurile întreținerii unui animal de companie, în așa fel încât viitorul stăpân să nu mai fie nevoit să cheltuie sume mari de bani pentru animal. Astfel, cei care vor lua spre adopție un animal (de pe stradă, dintr-un adăpost sau de la cineva care nu-l mai dorește sau nu mai poate avea grijă de acesta) vor fi scutiți de la plata tratamentelor medicale. Totodată, o parte din hrana animalului va fi suportată de către stat, la fel și deparazitarea acestora.

„Sunt foarte mulți români care ar dori să aibă un animal de companie, dar nu își permit, întrucât nu au cu ce să-i ofere o viață normală acestuia. Totodată, sunt foarte multe animale care sunt practic chinuite în adăposturi sau nu au ce mânca pe străzi, iar acestea nu merită acest tratament. Statul, prin direcțiile specifice din primării, ar trebui să-i ajute pe cei care vor să crească un animal fără stăpân. Vom face o lege prin care vom oferi gratuit tratamentele medicale, deparazitarea și costul unei părți din hrana animalelor”, spun aleșii care lucrează la actul normativ.

Persoanele care vor beneficia de această lege (adică cele a căror situație materială nu le permite să aibă grijă de un animal) vor face dovada venitului la primăria din localitate, iar specialiștii de acolo le vor oferi ajutorul acelora care au venituri sub 2500 de lei pe lună pe familie.

 

Sursă info.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. OK, ce-ar fi spuneti si care este grpul acela de parlamentari ?????? Asta pare o adevarata GOGORITA…care sunt parlamentarii aceeia ? hai dati-le numele !

  2. Si cine plateste asistenta veterinara ?????? CINE ????????? Statul ? Si lumea crede asa ceva ? Asa ceva NU exista nicaieri in lume si va exista in Romania unde nici macar legea pentru protectia animalelor, asa cum e ea de ingaduitoare nu se aplica ? Si, repet cine sunt parlamentarii aceeia ? Si ACUM< inainte de alegeri " lucreaza" la proiect ??????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.