PROIECT – Baia Mare va avea 6 stații de reîncărcare pentru mașinile electrice

6
2195

PROIECT Administrația locală încurajează traficul mașinilor electrice pe raza municipiului Baia Mare. Primăria Baia Mare va depune un dosar de finanțare în cadrul „Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncarcare pentru vehicule electrice si electrice hibrid plug-in”.

 

Sesiunea de proiecte este organizată de către Administrația Fondului pentru Mediu. Pentru depunerea dosarului aleșii locali și-au dat deja acordul. Perioada de depunere a dosarului este de 15 septembrie-15 octombrie. Scopul acestui program este dezvoltarea infrastructurii de alimentare a autovehiculelor cu energie electrică și stimularea utilizării autovehiculelor electrice și electrice hibrid plug-in. Prin această sesiune de proiecte, Administrația Fondului pentru Mediu își propune ca până în anul 2020 să realizeze până la 6.000 de stații de reîncărcare.

Programul de finanțare este susținut în proporție de 80%, Primăria Baia Mare urmând să cotizeze cu fonduri proprii doar 20% din valoarea proiectului. Potrivit proiectului depus de către autoritatea băimăreană, pe raza municipiului ar urma să fie montate șase stații de încărcare. Fiecare locație va fi stabilită în parcările publice, acestea urmând a fi marcate corespunzător.

Odată implementat proiectul, stațiile de reîncărcare ar fi montate în următoarele zone: strada Crișan, în zona Teatru Municipal (2 bucăți), strada Gheorghe Șincai, în zona Primăriei Municipiului Baia Mare (2 bucăți și o stație de încărcare rapidă), Bulevardul Unirii, în zona Parcului Mara (2 bucăți și o stație de încărcare rapidă), Sala Polivalentă „Lascăr Pană” (2 bucăți și o stație de încărcare rapidă), strada Victoriei, în zona Universității (2 bucăți și o stație de încărcare rapidă) și în zona Gold Plaza (2 bucăți și o stație de încărcare rapidă).

În perioada de postimplementare a proiectului, alimentarea autovehiculelor se va face gratuit, costul fiind suportat de către Primăria Municipiului Baia Mare.

Simona Vasiac

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

6 COMENTARII

  1. O alta prostie marcă a administratiei baimarene.Nu suntem in stare sa facem curatenie pe langa tomberoane,sa tundem gardurile vii si iulistile sau sa înlocuim copacii uscati din lipsa apei din perioada secetoasa ( deh,primul silvicultor confunda pădurea cu terenul arid de pe trotuare) si ne sta capul la o alimentare a unor masini inexistente.Nici nu o sa existe deoarece masinile electrice sunt foarte scumpe iar fiabilitatea lor este mica ( din cauza acumulatorilor).Alti bani tocati.Oricum nu suntem in stare sa facem primul Parc Industrial dar proiecte de astea de tocat bani ne duce capul sa facem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.