PROGRAM DE ÎNZESTRARE A ARMATEI – România vrea să cumpere 36 de avioane de război

0
219

PROGRAM DE ÎNZESTRARE A ARMATEI  România vrea să cumpere încă 36 de avioane de război pentru Armată până în 2022. Aeronavele de tip multirol vor completa actuala flotă de F-16 care au fost cumpărate la mâna a doua din Portugalia. Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a vorbit despre programul de înzestrare a armatei ce implică investiții de peste 800 de milioane de euro în opt proiecte majore. Planul prevede achiziționarea de 36 de avioane multirol, informează Digi24.ro. „Ne ducem cu încă 36. Procedura o vom derula anul acesta și o vom demara din 2018 până în 2022”, a precizat ministrul.

România dispune deja de o flotă de nouă avioane de tip F-16 care au fost cumpărate la mâna a doua din Portugalia. Armata așteaptă să mai primească, anul acesta, încă trei astfel de aeronave. Adrian Țuțuianu nu a dat detalii despre ce fel de avioane vor fi următoarele 36.

Vom găsi modalitatea cea mai bună preț-calitate. Avem nevoie de avioane care să ne asigure îndeplinirea obligațiilor în cadrul NATO”, a arătat Țuțuianu. Săptămâna trecută, ministrul Apărării a precizat că România vrea să mai achiziționeze 36 de avioane multirol.

La momentul acesta avem nouă avioane F-16 pe care le utilizăm. Trei vor veni în perioada august — septembrie, deci vom avea 12. Intenția noastră ca parte a planului de înzestrare a Forțelor Aeriene este să achiziționăm în următorii patru — cinci ani încă 36 de avioane cu performanțe ridicate. Detaliile tehnice sunt în lucru. (…) De asemenea, avem un program de reabilitare, de aducere la zi a avioanelor pentru școală și antrenamente”, a precizat Adrian Țuțuianu, citat de Agerpres.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.