PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ZILE –  Vremea începe să se încălzească

0
266

PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ZILE Meteorologii anunţă vreme frumoasă în următoarele zile. În weekend, temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 27 de grade pe litoral și 35 de grade izolat în Banat și sud-vestul Olteniei.

VINERI. Vremea va fi frumoasă, iar după o dimineață încă răcoroasă în mare parte a țării peste zi se vor atinge valori de temperatură mai ridicate decât în intervalul precedent, conform România TV.

Cerul va fi variabil în nordul țării unde cu totul izolat, mai ales la munte, vor fi ploi slabe de scurtă durată, în timp ce în restul teritoriului se va menține senin.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și în regiunile vestice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 25 de grade în estul Transilvaniei și pe litoral și 33 de grade în sud-vestul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 10 și 21 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre 5-6 grade.

SÂMBĂTĂ. Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 27 de grade pe litoral și 35 de grade izolat în Banat și sud-vestul Olteniei.

Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări spre seară la munte și în nord-estul extrem unde izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat.

Minimele termice vor fi cuprinse între 8 şi 10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22-23 de grade în Dealurile de Vest.

DUMINICĂ. Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza în regiunile sud-vestice și izolat în rest.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei în zonele montane, unde pe arii restrânse vor fi averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 36 de grade, ușor mai scăzute pe litoral unde se vor înregistra între 26 și 28 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23 de grade în Dealurile de Vest.

LUNI. Deși valorile termice vor marca o scădere ușoară în nord și nord-est, vremea se va menține călduroasă în restul țării, caniculară după-amiaza în Oltenia și local în Muntenia; temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 37 de grade.

Instabilitatea atmosferică se va accentua după orele amiezii în regiunile din jumătatea de nord și la munte, unde temporar vor fi înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Vor fi condiții de grindină, iar izolat cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spații mai mici mai ales seara și noaptea. Minimele termice vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade.

MARTI, MIERCURI, JOI. Valorile de temperatură vor fi mult mai scăzute decât în intervalul anterior în cea mai mare parte a țării, doar în ultima zi vremea redevenind călduroasă în regiunile sudice.

Ploile vor fi mai frecvente în prima zi în jumătatea de est, iar în cea de-a treia în regiunile vestice.

Info

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.