PROGNOZA METEO PÂNĂ ÎN MARTIE – Cum va fi vremea în primele trei luni ale anului

0
428

PROGNOZA METEO PÂNĂ ÎN MARTIE Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza estimativă pentru următoarele trei luni, mai exact până în luna martie 2018.

Potrivit specialiştilor, vom avea o iarnă blândă, cu temperaturi mai ridicate, iar din martie, în unele zone vom asista şi la temperaturi de circa 15 grade.

IANUARIE 2018
Temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de normal, posibil local mai ridicate in sud-est, sud si vest.

Precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de mediile climatologice in est si sud-est si excedentare in restul teritoriului.

FEBRUARIE 2018
Temperaturile medii vor avea valori apropiate de normalul climatologic in cea mai mare parte a țării.

Precipitatiile totale lunare vor fi, in general, apropiate de norma, exceptând regiunile centrale si vestice unde vor avea o tendinta spre excedent.

MARTIE 2018
Temperatura medie lunară va avea valori apropiate de normalul climatologic, local mai coborâte în regiunile centrale și nord-estice, dar și mai ridicate în sud-est.

Precipitatiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a tarii.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Sursa info Observator

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.