PROGNOZA DE WEEKEND – Cum va fi vremea în următoarele două zile, în toată țara

0
231

PROGNOZA DE WEEKEND Prognoza meteo pentru weekendul 6-8 octombrie indică ninsori la munte și vreme mai rece decât în mod obișnuit.

Loading...

Prognoza meteo pentru weekendul 6-8 octombrie. ANM anunţă că vremea se va răci accentuat. La munte, în general, la înălțimi de peste 1500 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare cu depunere de strat consistent de zăpadă la altitudini mari.De duminică, mercurul din termometre începe să crească.

PROGNOZA METEO pentru SÂMBĂTĂ

În regiunile sudice și de sud-est, vremea se va răci accentuat, iar în restul teritoriului, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele din intervalul anterior, sub cele normale la această dată. La nivelul întregii țări, vor fi maxime cuprinse între 8 și 16 grade, ușor mai ridicate pe litoral și minime între 2 și 9 grade, mai ridicate în deltă și pe litoral. În jumătatea de sud-est, cerul va fi mai mult noros și va ploua. Cu precădere în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, local, cantitățile de apă vor fi însemnate și se mențin condiții de descărcări electrice.

La munte, în general, la înălțimi de peste 1500 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare cu depunere de strat consistent de zăpadă la altitudini mari. În celelalte zone, cerul va fi variabil și doar izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări în sud-estul țării și pe crestele montane cu viteze la rafală de peste 55-60 km/h, iar în rest va fi slab și moderat.

PROGNOZA METEO pentru DUMINICĂ

Vremea se va încălzi ușor în regiunile vestice și sudice. În sudul, estul și parțial în centrul țării, înnorările vor persista și va ploua. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile vor fi posibile, izolat. La munte, cu precădere la altitudini de peste 1800 m, vor predomina ninsorile. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale în sud-vestul, sudul, estul teritoriului și la munte, cu viteze mai mari pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 19 grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele minime între 3 și 11 grade.

Sursă info.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here