PROBLEME ÎN TOATĂ ȚARA – Clădirile construite în perioada comunismului ies din garanție

1
416

PROBLEME ÎN TOATĂ ȚARA  Blocurile cartierelor construite în perioada comunistă se apropie de perioada de expirare a garanției de 50 de ani emisă în momentul construcției.

Deși specialiștii spun că perioada de garanție nu este același lucru cu perioada optimă de utilizare, care poate fi mult mai lungă, lipsa de grijă față de clădiri și faptul că nu se intervine la timp pentru repararea uzurii apărute, fac ca multe blocuri să devină un pericol pentru public. Numai în ultima lună, în Botoșani și în Cluj, tencuiala căzută de pe fațada unor blocuri a distrus mai multe mașini parcate pe trotuare.

Săptămâna trecută, în București, un balcon s-a prăbușit de la etajul 10 al unui bloc din Berceni, distrugând total un autoturism. În același cartier, în luna noiembrie a anului trecut, căzuse tencuiala de pe două blocuri. În ciuda recomandărilor specialiștilor de a se efectua o expertiză asupra stării clădirii după 40 de ani de la construcție, asociațiile de proprietari apelează rar la experți, pentru a evita cheltuiala.

„O construcție din anii ’60, ’70, ’80 bine întreținută poate fi considerată o construcție sigură. Chiar și blocurile construite în anii ’50, dacă aveau o problemă de proiectare, ar fi apărut în primii 5 ani de la darea în folosință. Cartierele cu blocuri din anii ’50-’60 sunt sigure, nu sunt mai vulnerabile ca cele noi, însă totul ține de felul în care locatarii îngrijesc proprietatea”, a declarat, pentru Vocea.biz, doctorul inginer Constantin Budan.

 

Sursă info.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Azi se dau doar 10 ani de garantie si aceia daca mai gasesti firma constructoare (daca nu e inchisa si se lucreaza pe alta), doar acum la 50 de ani de la construire se termina garantia (lui Ceausescu). Concluzia: cum se construieste in ziua de azi (repede-ieftin-prost), acte asa cum se dau si restul. Gunoaie care conduceti lumea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.