PROBLEME PE PLAN INTERNAȚIONAL – Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică asupra Japoniei

0
386

PROBLEME PE PLAN INTERNAȚIONAL  Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică asupra Japoniei. Prim-ministrul Shinzo Abe a numit-o „cea mai serioasă și gravă” amenințare pentru țară, scrie CNN. Racheta a fost trasă chiar înainte de ora 6 dimineața în Japonia. Lansarea a declanșat avertismente în partea de nord a țării, cerând oamenilor să caute adăpost. Proiectilul a zburat peste Erimomisaki, situat în insula nordică Hokkaido, și a rupt în trei bucăți înainte de a cădea în Oceanul Pacific, la aproximativ 1180 de kilometri de coasta japoneză.

Racheta a fost zburat timp de aproximativ 14 minute, a declarat secretarul general al Cabinetului, Yoshihide Suga, într- o conferință de presă de urgență. „Nu există un raport imediat al obiectelor căzute și nici o pagubă adusă navelor și aeronavelor”, a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, comandantul armatei americane, Rob Manning, a declarat că lansarea nu a reprezentat o amenințare imediată pentru America de Nord.

Abe a declarat reporterilor că a avut o convorbire telefonică de 40 de minute cu președintele american Donald Trump pentru a discuta despre lansarea rachetelor. Cele două țări au cerut o întâlnire urgentă a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, potrivit ambasadorului Japoniei la ONU, Koro Bessho.

Comunitatea internațională trebuie să pună mai multă presiune asupra Coreei de Nord”, a spus ambasadorul Bessho.

Yoon Young-chan, șeful Oficiului pentru Afaceri Publice al Biroului prezidențial din Coreea de Sud, a declarat reporterilor că avioane de luptă Ffur F-15K au scos 8 bombe de o tonă MK-84.

Lansarea de marți vine la doar trei zile după ce Phenianul a tras trei rachete balistice cu rază mică de acțiune din provincia Kangwon – dintre care una a eșuat. Este totuși prima dată când țara a lansat cu succes o rachetă asupra Japoniei din 1998.

Sursă info și foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.