PROBLEME – Autospecialele vechi printre vulnerabilitățile IGSU

0
110
foto: IGSU

dar și faptul că vârsta medie a personalului este de 38 ani și aproximativ 1.335 de cadre vor ieși la pensie pentru limită de vârstă în grad în intervalul 2016-2026 (în anul 2026, vor exista în jur de 6170 pompieri cu vârsta cuprinsă între 50-56 ani).

La acestea se adaugă dotarea insuficientă cu echipamente de protecție individuală, lipsa unor stocuri de materiale și tehnică necesare gestionării unor situații de urgență majore, precum cutremurele, dar și lipsa unor centre de refacere psihică și fizică a personalului operativ de intervenție.

Obiectivul fundamental al strategiei este „consolidarea și dezvoltarea IGSU în vederea creșterii capacității operaționale și de răspuns, reducerii impactului efectelor situațiilor de urgență asupra comunităților și îmbunătățirii calității misiunilor executate in folosul populației”.

În strategie se mai spune că în domeniul situațiilor de urgență România a fost afectată de riscuri a căror amploare, intensitate, frecvență și mod de manifestare au generat un impact negativ important asupra dezvoltării sociale și economice, impunând alocarea unor resurse materiale, umane și financiare substanțiale pentru restabilirea stării de normalitate. În acest sens, în nota de fundamentare a strategiei este menționat incendiul din clubul Colectiv și recomandările făcute de Corpul de Control al premierului cu privire la intervenția în acest caz.

sursa info

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.