PRIVITORI DEOSEBIȚI – Teatrul ARTSCAPE a susținut un spectacol pentru deținuții din Penitenciarul Baia Mare

0
371

În data de 24 iunie 2015, Teatrul Independent ARTSCAPE din Baia Mare, coordonat de doamna Ionela NEDELEA, a susținut la sediul Penitenciarului Baia Mare un spectacol de improvizație „IMPROGAME” pentru deținuții aflați în custodia penitenciarului.

Acest spectacol s-a dorit a fi un preambul, deoarece, începând cu luna iulie 2015, Teatrul Independent ARTSCAPE va derula un curs de dezvoltare personală prin improvizație cu deținuții.

Improvizația este abilitatea de a crea, de a cânta, juca, dansa sau vorbi, ca reacție spontană la ceea ce se întâmplă în jur sau la propriile gânduri sau sentimente. În acest fel sunt create noi moduri de gândire, noi structuri, noi practici.

Capacitatea de a improviza poate fi folosita pentru a facilita diverse forme de comunicare sau manifestare în domenii diferite, de la muzica la afaceri, invenții tehnologice, în relații de serviciu sau personale, psihologie, teatru, sport sau marketing.

Prin aceste demers ne propunem îmbunătățirea capacitații de ascultare, de inovație, de colaborare a deținuților, a capacității de a face propuneri clare, a capacitații de a reacționa spontan și cu încredere.

Totodată, deținuții vor învăța din tehnicile de improvizație cum sa fie mai „prezenți”, cum sa facă alegeri pozitive, despre beneficiile susținerii partenerului și a încrederii în acesta, cum să descifreze o situație cu ajutorul limbajului corporal, abilități ce contribuie foarte mult la dezvoltarea personală.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.