PRIMUL CAZ ÎN JUDEŢ – Un copil de patru ani din Maramureş, nevaccinat, a murit din cauza gripei

0
1343

PRIMUL CAZ ÎN JUDEŢ O fetiţă de patru ani, două femei şi un bărbat au murit, săptămâna trecută, din cauza gripei, astfel, numărul deceselor provocate de virusul gripal ajungând la opt în această iarnă.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, în săptămâna 22-28 ianuarie, au fost înregistrate patru noi decese, conform News.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 75 de ani, din judeţul Cluj, nevaccinată antigripal, confirmata cu virus gripal tip B. O altă femeie, în vârstă de 67 de ani, din judeţul Harghita, având condiţii medicale preexistente, de asemenea, nevaccinată antigripal, cu virus gripal tip B. Un bărbat de 62 de ani, din judeţul Hunedoara, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinat antigripal, confirmat cu virus gripal tip A.

Al patrulea deces este al unei fetiţe de 4 ani, din Maramureş, fără condiţii medicale preexistente cunoscute, nevaccinată antigripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

De la începutul sezonului 2017-2018 au fost înregistrate opt decese confirmate cu virus gripal, faţă de 17 în sezonul precedent, precizează sursa citată.

Sursa info News

citeşte şi ÎNCEPÂND CU 1 FEBRUARIE 2018 –  DGASPC Maramureș distribuie biletele gratuite de transport pentru persoanele cu handicap

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.