PRIMIM DE LA CITITORI – Băimărean nemulțumit de faptul că nu se mai pot achiziționa bilete URBIS prin SMS. Actualizare /Vezi răspunsul Urbis

18
1768
Pe adresa de e-mail a redacției ActualMM (contact@actualmm.ro) a venit un nou mesaj de la un cititor. Băimăreanul Claudiu Moș se plânge de modul în care societatea Urbis gestionează vânzarea biletelor. Acesta arată că nu se mai pot achiziționa bilete prin SMS, fapt care pune în încurcătură anumiți călători.

„Mă numesc Moș Claudiu, sunt din Baia Mare. Vă anunț că nu se mai pot achiziționa bilete Urbis prin SMS! Cei care lucrează duminica și sunt la distanță de 2-3 stații de un automat sau chioșc de bilete? Duminica la ora 6 nu sunt deschise magazinele de unde să cumperi bilet! Numai în Baia Mare se poate întâmpla să nu poți cumpăra un bilet prin SMS. Bine au (re)venit în Epoca de piatră! Oare nu poate intra pe piață o firmă privată, ca să aibă un pic de concurență?”, arată cititorul nostru.

Pe această cale, rugăm conducerea societății Urbis să ne transmită un punct de vedere despre situația descrisă de cititorul nostru. Asta din dorința de a informa călătorii și clienții Urbis, în semn de respect pentru băimărenii care circulă cu mijloacele de transport ale Urbis. Așteptăm punctul de vedere pe adresa de e-mail contact@actualmm.ro

Dacă sunteți din Baia Mare sau alte localități din județul Maramureș și vă confruntați cu o situație care poate fi de interes pentru cititorii noștri, dacă sunteți martori ai unui eveniment de interes public, așteptăm informații, poze și/sau video pe adresa noastră de e-mail contact@actualmm.ro

 

ACTUALIZARE

Mai jos puteţi citi integral punctul de vedere al SC Urbis SA referitor la situaţia descrisă.

„Referitor la eliminarea posibilităţii de achiziţie a biletului de călătorie prin SMS, începând cu data de 01.06.2017, va comunicăm faptul că această măsură a fost luată din următoarele motive:

1. În ultima perioadă, am constatat deprinderea, de către unii călători, a obiceiului de a transmite SMS pentru achiziţia unui bilet numai dacă observau prezenţa controlorilor în staţie, sau în mijlocul
de transport.

2. Societatea noastră nu avea acces la datele firmei care ne oferea acest serviciu, privind numărul real de SMS-uri transmise de către călători.

3. Contractul cu firma furnizoare a acestui serviciu a expirat.

Cu respect, Director Exploatare ing. Ioan Fîrte”
ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

18 COMENTARII

 1. Pai e mai bine sa cumperi bilete din diverse birturi,nu? Mai urmeaza sa bage taxatoare si e ca si cum ne-am întoarce la comunism.

 2. Da, mare problema, mai ales ca „cititorul” sigur nu lucreaza nicaieri, altfel ar avea abonament, daca ar merge zilnic la serviciu, inclusiv duminica. Apoi, biletele se pot cumpara din timp, mai multe, nu-s pe ratie, nu se altereaza, nu trebuie tinute in frigider. Intradevar, e un disconfort, dar pt cei ce circula din an in pasti, ocazional, nu zilnic.

   • Eu de obicei cumpar bilete, dar cand te grabesti, iar autobuzul in statie, nu ai de ales, ca soferul nu sta dupa tine! Normal ca le convine sa platesti 4 lei pe doua bilete, decat 2,80 lei pentru 45 minute (se incadra intr-un dus-intors). Eu doar in caz ca trebuie sa ma grabesc aleg transportul in comun, in rest prefer mersul pe jos. Sa ajungi de la Faimar la Canal in 5 minute este imposibil pe jos.

  • Eu lucrez 12 ore in fiecare zi, de la ora 18 la ora 06. De obicei circul pe JOS, doar cand sunt in intarziere circul cu transportul in comun!
   Asa ca CIOCUL MIC.

  • Intocmai ca lucrez doua saptamani si o zi cate 12 ore, inclusiv duminica (pe noapte 18-06), iar o saptamana pe dimineata 06-18. De obicei cand sunt in intarziere circul cu transportul in comun. Prefer sa merg pe jos, dar sunt cazuri cand trebuie sa ma grabesc si nu apuc sa cumpar bilet (doar daca este deschis magazinul sau barul). Cumpara un bilet din sratia de la Faimar (De***an), trebuie ori sa cobori pana la vizavi cu peco sau sa urci pana la Dorna (duminica fiind inchis).
   Din acest motiv preferam SMS-ul.

  • Eu lucrez 12 ore inclusiv duminicile, prefer sw merg pe jos, dar sunt cazuri in care trebuie sa ajung in 5 minute la a V-a statie de troleibuz din zona industriala, ceea ce pe jos este imposibil. Sau cand este autobuzul in statie mai apuci sa cumperi bilet (doar daca nu este duminica, atunci chiar nu ai de unde sa cumperi)? Pentru doua maxim 3 ori/saptamana nu se merita sa-mi fac abonament.

  • Eu lucrez 12 ore zilnic, dar prefer sa merg oe jos. Doar de maxim 3 ori/saptamana circul cu transportul in comun ca da ajung in 5 minute acasa, iar cand troleibuzul este in statie, nu apuci sa mai cumperi bilet, doar daca sunt deschise magazinele.

  • Exact, eu lucrez toata saptamana 12 ore, de obicei circul pe jos. Mai mult de 3 ori pe saptamana nu circul cu transportul in comun; exceptie cand sunt in intarziere; iar daca te prinde o ploaie pe drum si ai biletul in buzunat, nu-l vei putea folosi, ca ud nu-l piti valida.

  • Absolut de acord. Cititorul e din grupa #rezist, stă în fața calculatorului și zice că nu poate merge la serviciu duminică dimineața. Dacă ar merge zilnic ar avea abonament. Rapida, care e problema cu taxatoarele? Crearea locurilor de muncă? Să lăsăm exemplele de genul ca așa este și in vest. Am văzut și în Piața Libertății care e pentru pietoni ca in vest. Ce multe verdeață a fost pe vremea socialismului și câtă verdeață e acum. Ca în vest, unde nu vezi o zonă pietonală cu copaci, numai cu restaurante, pub-uri, etc. Dar e frumos, am copiat și noi. Uitați-vă la o poză din anii 80 cu Piața Libertății și veți vedea câți copaci, câtă verdeață era atunci și cât este acum.

   • Istetule pentru 3 ori/saptamana nu se merita da cumperi abonament. Merg pe jos, dar cum am mentionat mai sus, sunt dimineti care nu sunt deschise magazinele si trebuie sa ajung in 5 minute acasa, ceea ce este imposibil pe jos. Apropo, daca ploua si ai biletul in buzunar il mai poti folosi? Telefonul il mai tii intr-o husa sau intr-o pungulita, ca sa nu se ude.

  • De obicei circul pe jos, si de 3 ori pe saptamana circul cu transportul in comun; pentru aceste 3 curse nu se merita sa cumpar abonament (cu tot ca am.legitimatie de calatorie). De obicei trebuie ca in 3 minute sa fiu in cea mai apropiata statie ca sa apuc sa cumpar bilet, dar mai sunt si soferi care ajung in statie si cu 5 minute inainte, si nu apuci sa cumperi bilet (daca nu este inchis magazinul)

   • Si de ce ai postat de 7 ori? Daca chiar circuli des, iti cumperi un bilet sau doua din timp, nu in ultimul moment, ca doar nu cere de mancare. Unele firme deconteaza costul abonamentului pt angajati, nu stiu ce servici ai, daca in 45 de minute apuci sa te duci, sa muncesti, sa te si intorci, poate hot de buzunare… Toate balivernele tale nu au sens. Mai degraba esti din categoria celor ce pandesc cand urca controlorii si trimit sms-ul, asta e singura explicatie ca esti mahnit ca nu mai tine figura.

 3. Dar daca e in blatist care trimite SMS-ul cind vede ca au urcat controlori?Eu am avut ocazia sa vad asemenea cazuri calator find.

 4. Nici automatele nu functioneaza …..Iau banii si biletu nu il vezi ….:) Sunt blocate vai de mama noastra mergem pe jos …..relax:)

 5. Erau unii ( nu zic ca toti ) care cumparau prin SMS doar in momentul cand vedeau in statia urmatoare controlorii sau la controlul diintre statii. Statea unul chiar pe scaunul din fata din autobuz cu telefonul gata pregatit si la Meda :SURPRIZA: Controlul !!! A trimis rapid SMS pana sa urce controlorii si a fost OK ! intrbarea e ? Mai cumpara bilet daca nu era controlul ? Raspuns ?! Bineinteles ca n….

  • Atata va plangeti ca o fi unul care trimite sms cand vede controlul.Paguba’n ciuperci.Bine ca nu va plangeti de faptul ca sunt pensionari cu pensii de 2000-3000 de lei si care calatoresc pe gratis si un student,elev sau unul cu salariul minim a smecherit un bilet.Sa-i bage in puscarie,ca tot e moda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.