PRIMĂRIE ÎNCHISĂ DE FISC – Primarul unei comune din Vaslui a anunțat că va închide instituția

0
107
foto: stirileprotv.ro

PRIMĂRIE ÎNCHISĂ DE FISC  Primarul unei comune din Vaslui a anunţat că va închide instituţia. Administraţia locală nu mai poate folosi niciun ban pentru că are conturile blocate de Fisc din cauza unei investiţii cu probleme. Primarul a construit un centru de zi pentru copii cu bani europeni, însă l-a deschis cu întârziere.

Loading...

„Deci trei luni de zile primăria va fi închisă. Va fi închisă până la aprobarea noului buget de stat pe anul 2017”, a spus primarul comunei Drînceni, Gelu Pecheanu.

Închiderea instituției este ultima soluţie pe care a găsit-o primarul comunei Drînceni, judeţul Vaslui, după ce Fiscul a blocat toate conturile primăriei. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale cere înapoi peste un milion de lei, bani europeni, din care a fost construit un centru de zi pentru 16 copii sărmani.

SCHIMBĂRI – Gabriela Hofer și-a dat demisia din Consiliul Local Baia Mare

„Nu am putut să îi dăm drumul în termen la acest centru de zi din cauza dificultăţilor economice pe care le-a întâmpinat comuna”, a explicat edilul.

În 2011 au început lucrările şi au durat doi ani. Au urmat alţi doi ani pentru monitorizare, timp în care autorităţile locale trebuiau să demonstreze de ce este util proiectul. Nu au găsit, însă, angajaţi şi au întârziat cu autorizaţia de la DSP, pentru că în apropierea clădirii nu era apă potabilă. În acest moment, centrul funcţionează.

ÎN VIGOARE – Românii cu datorii scapă de hărţuirea recuperatorilor de creanţe

„Am întârziat o lună de zile ca să scăpăm de monitorizare. Trebuia să dăm drumul în octombrie şi am dat drumul în noiembrie”, a spus primarul.

„Nu şi-a respectat clauzele contractuale, motiv pentru care trebuia să îi reziliem contractul şi să recuperăm sumele. După cei doi ani e investiţia dumnealui”, a precizat directorul adjunct al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Sorin Minciună.

Autorităţile locale nu au bani să plătească cei 24 de angajaţi ai primăriei, cadrele didactice care predau în şcolile din comună şi indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap. Nu pot fi acoperite nici cheltuielile cu utilităţile.

Autorităţile locale îşi pun speranţa în procesul pe care l-au deschis la Curtea de Apel Iaşi. Pe 4 octombrie vor afla decizia finală.

Sursă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.