PRIMA VICTORIE – Cherecheș a obținut strămutarea dosarului, iar miercuri se judecă eliberarea sa

13
17090

PRIMA VICTORIE Primarul reales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, s-a aflat joi, 30 iunie 2016, în fața magistraților de la Curtea de Apel Cluj. Două dosare s-au aflat pe rol. Este vorba despre verificarea măsurii arestului preventiv, unde s-a judecat contestația formulată la Curtea de Apel Cluj de către avocații lui Cherecheș și cererea de strămutare a dosarului, formulată tot de avocații primarului băimărean, solicitare care a fost depusă la Tribunalul Maramureș. În acest dosar avocații acuză că instanțele de judecată au ținut partea procurorilor DNA, prin menținerea arestului preventiv și solicită strămutarea la un alt tribunal de pe raza Curții de Apel Cluj.

PRIMA VICTORIE Magistrații Curții de apel au respins contestația formulată de avocații lui Cătălin Cherecheș cu privire la măsura arestului preventiv, dar au acceptat ca dosarul să fie strămutat de la Tribunalul Maramureș la Cluj. Cătălin Cherecheș se află în arest preventiv din data de 26 aprilie, fiind reținut cu puțin timp înainte de alegerile locale din 5 iunie 2016, scrutin la care a fost reles cu peste 70% din voturile liber exprimate de alegătorii prezenți la urne.
Practic, Cătălin Cherecheș a obținut astăzi o primă victorie în demersul său de a-și obține libertatea, dosarul fiind strămutat din Baia Mare la Cluj. Mai mult, miercuri, 6 iulie 2016, este o zi decisivă pentru primarul băimărean. Cătălin Cherecheș se va afla în fața magistraților de la Curtea de Apel în dosarul în care avocații săi au cerut recuzarea judecătorului de la Tribunalul Maramureș, urmând să se judece eliberarea sa, respectiv contestația la cererea de revocare a măsurii arestului preventiv formulată de avocații săi.
Actualizare 1: Vă redăm integral pronunțările în cele două dosare

„Prin încheierile pronunţate de Curtea de Apel Cluj vineri, 1 iulie 2016, în dosarele privind pe inculpatul Cătălin Cherecheş, s-au dispus următoarele:

Dosar nr. 1109/100/2016/a1.4 obiect – contestaţie

« În baza art.205 C.p.p. respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul C.C.(cu datele personale la dosar) împotriva încheierii penale nr.56/CP/16 iunie 2016 a Tribunalului Maramureş.Obligă contestatorul la plata în favoarea statului a sumei de 300 lei, cheltuieli judiciare. Definitivă.Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu din data de 1.07.2016.”

Dosar nr. 774/33/2016 – obiect – strămutare (art. 55 CPP ş.u./art.72 ş.u. NCPP)

“În baza art.74 alin.2 C.p.p admite cererea formulată şi precizată de către inculpatul C.C.pentru strămutarea judecării cauzei care formează obiectul dosarului nr. 1109/100/2016 a Tribunalului Maramureş. Strămută judecarea cauzei la Tribunalul Cluj, instanţă căreia i se va trimite dosarul. Menţine actele îndeplinite la instanţa de la care s-a strămutat judecarea cauzei. Definitivă.Pronunţată în şedinţă publică, azi 1.07.2016.”

Știre în curs de actualizare.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

13 COMENTARII

 1. Direct in gura lupului.Aia au boala pe ,,provincie”,fiind mai mitici decat miticii.In Cluj sansele ii scad si mai mult,era de preferat o alta zona.

 2. acuma nu va mai vedea Baia Mare nici prin geamul de la duba!
  era de asteptat sa opteze pt Cluj, ca sa nu mai aiba cheltuieli cu aducerea lui la Baia Mare, la multimea de termene artificiale…

 3. pai daca miercuri are termen la actiunea prin care a cerut recuzare completului de la Tribunalul Maramures, e clara solutia, da?
  Atata timp cat i-a fost acceptata stramutarea, nu mai are pe cine sa recuze, asadar cererea lui C.C. a ramas fara obiect.
  Deci? De ce a asa decisiva ziua de miercuri?
  Din vinerea alegerilor numai asa o tineti – cu titluri si texte prin care anuntati ca C.C. e in drum spre casa…
  Va veni si ziua aceea, cu siguranta, dar nu ar fi bine sa anunte o instanta acest lucru, nu voi, masina de propaganda ?!

  • Amu noo, ce te perpelesti asa?Trebuie sa tinem legatura,plus ca nu am mai primit scrisori,intre timp.Eu astept ca trupa inscaunata sa se apuce de treaba,nu de alta dar parca Primaria s-a transformat in club de pensionari.Baieti,ne facem ca mai si lucram ceva?

 4. Toată lumea plânge ca orașul e in datorii!!! Ma scuzați păcăliților dar mai bine cu datorii decât sa trăim intr-un oras mizerabil!!!!si apropo de datorii,as vrea sa spună cine știe despre ce datorii este vorba ca doar bateți din clanța si habar nu aveti!!

  • Eu as vrea sa se miste ceva si din punct de vedere economic.Nu de alta dar suntem varza,cu cativa trepadusi care platesc cu minimul pe economie.Curat dar fantoma.

 5. ar fi si cazul sa il lase ca doar nui criminal pe toti hoti mafioti ii lasa la domiciliu iar pe primarul nostru il tin acolo rusine sa le fie asa justitie nedreapta ar trebui sa iesim cu toti in strada

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.