PREVENIREA ACCIDENTELOR – Poliţiştii au acţionat pe drumurile publice din mai multe localităţi din judeţ

0
67

PREVENIREA ACCIDENTELOR  În cursul zilei de ieri, 5 februarie, poliţiştii maramureşeni au desfăşurat mai multe acţiuni cu caracter preventiv, dar şi pentru sancţionarea celor care nu respectă legea, pe drumurile publice din judeţ.

Poliţiştii din Cavnic, Baia Sprie şi Sişeşti, le-au reamintit conducătorilor auto și pasagerilor, importanța folosirii centurii de siguranţă, obligaţiile legale referitoare la verificarea şi echiparea autovehiculelor pe timp de iarnă şi necesitatea adaptării vitezei la condițiile de drum, şi le-au prezentat statistica neagră a accidentelor grave cauzate de neadaptarea vitezei la condițiile de drum. Pe durata desfășurării acțiunilor, poliţiştii au legitimat şi informat 50 de persoane dar au aplicat şi patru sancţiuni pentru abaterile rutiere. Ca măsură complementară, s-a dispus reţinerea unui permis de conducere pentru depăşire neregulamentară.

De asemenea, poliţiştii din Şomcuta Mare şi de la Postul de Poliţie Mireşu Mare, au acţionat pentru creşterea gradului de disciplină rutieră în rândul conducătorilor auto. Aceştia au sancţionat şoferii care nu au respectat normele de circulaţie în trafic, cu amenzi în valoare de 2610 lei.

În trafic s-au aflat si poliţiştii din Copalnic Mănăştur, pentru a preveni producerea de accidente rutiere pe drumurile din responsabilitate. Aceştia au constatat patru contravenţii, pe care le-au sancţionat cu amenzi în valoare de 1450 lei. 15 conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că aceştia nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie, conducătorii auto au fost sfătuiţi, de către poliţiştii rutieri, să circule cu o viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se află în coloană şi să ţină cont de politeţea în trafic.

Totodată, pietonii au fost îndrumaţi să fie atenţi când traversează şi să evite pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Informații furnizate de IPJ Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.