PREVENIRE – Furtul din auto si talhariile subiect de discutie intre politisti si cei care isi redobandesc permisul auto

0
135

Astăzi, 24 august, poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, prin sprijinul colegilor dela Serviciului Rutier, au desfăşurat o activitate preventivă, beneficiari fiind persoanele care susţin examenul pentru redobândirea permisului auto.

Acestea au fost informate despre evoluţia infracţiunilor de furt pe raza judeţului, despre modurile de operare ale hoţilor cu accent pe furturile din auto şi furturile din locuinţă care se comit, în procent de 20%, pe fondul neglijenţei proprietarilor. Bunurile lăsate la vedere în autoturism, geamurile deschise la auto sau la locuinţele situate la parter şi la etajele inferioare, reprezintă ocazii de care hoţii nu se sfiiesc să profite.

S-a discutat de asemenea despre tâlhărie, pe fondul comiterii unor astfel de infracţiuni în ultima perioadă. Chiar dacă cetăţenii prezenţi la activitate nu reprezintă neapărat populaţia ţintă, recomandarea poliţiştilor a fost ca ei să disemineze informaţiile şi sfaturile primite către persoanele din anturajul lor care prezintă riscul de a deveni victime. Este vorba despre femei, în vârstă de peste 50 de ani, cărora li s-au smuls lănţişoarele de la gât, în plină stradă. Recomandările sunt ca aceste persoane să nu se deplaseze singure pe străzi lăturalnice, mai ales dacă obişnuiesc să poarte astfel de bijuterii la vedere. De asemenea să strige cât mai tare după ajutor dacă sunt în pericol, pentru a speria şi a îndepărta potenţialii agresori. Participanţii au primit pliante şi odorizante auto cu mesaje preventive, realizate cu sprijinul Consiliului Judeţean – ATOP Maramureş.

Sursa: IPJ Maramures

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.