PREOT MORT LA DOAR 29 DE ANI – Lacrimi de întristare în Parohia Brebeni din Protopopiatul Lăpuş

1
4143

Preasfinţitul Părinte Justin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat, duminică, 22 noiembrie 2015, Sfânta Liturghie arhierească în Parohia Brebeni din Protopopiatul Lăpuş, înconjurat de un sobor de preoţi, diaconi şi ieromonahi, din care au făcut parte pr. dr. Florin Stan, Protopopul Lăpuşului, pr. Ioan Ciceu, fost protopop al Lăpuşului, protos. Vasile Filip, stareţul Mănăstirii Rohiţa.

Au fost prezenţi la Sfânta Liturghie credincioşi din parohie, dar şi din alte parohii învecinate sau mai îndepărtate.

În cuvântul de învăţătură, PS Justin Sigheteanul a evidenţiat învăţăturile duhovniceşti ce reies din Pericopa Evanghelică citită astăzi în cadrul Sfintei Liturghii şi care a prezentat Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina. Preasfinţia Sa a vorbit despre necesitatea pregătirii pentru întâmpinarea sărbătorii Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristoscare se face pe întreaga perioadă a acestui post, din care s-a scurs o săptămână, perioadă în care se află la loc de cinste o sărbătoare foarte importantă, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, prăznuită cu o zi mai devreme, sâmbătă, 21 noiembrie. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de un grup de preoţi şi teologi din protopopiat.

După Sfânta Liturghie, PS Părinte Justin Sigheteanul a oficiat slujba prohodului pentru preotul Dan Dorin Găurean, care a trecut la Domnul la vârsta de doar 29 de ani, după patru ani de slujire la sfântul altar al bisericii Parohiei Brebeni.

Tuturor celor prezenţi, PS Justin Sigheteanul le-a explicat în ce constă slujba înmormântării unui preot, faţă de un mirean, ce fel de rugăciuni se citesc şi de ce la înmormântarea unui preot este obiceiul, în Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, ca să participe un număr cât mai mare de preoţi, care să se roage, împreună cu credincioşii, pentru sufletul celui dispărut.

Cu lumânări în mână, preoţi şi credincioşi s-au rugat împreună ca familia şi rudeniile, cei din parohie să treacă peste aceste momente dureroase, când preotul  Dan Dorin Găurean putea avea încă peste patru decenii de slujire în această parohie, dacă un moment aparent banal, dar imposibil de depăşit de medici, nu i-ar fi curmat cursul vieţii pământeşti.

În cuvântul rostit cu această ocazie, PS Justin Sigheteanul a vorbit despre rugăciunile care trebuie să se facă, pe parcursul primului an şi a următorilor şapte ani, pentru cel trecut în viaţa de dincolo, ca cel dispărut trupeşte dintre noi să-şi afle odihna veşnică în cetele drepţilor. (basilica.ro)

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Chiar asa se moare la 29 de ani…… Dintr-o simpla cazatura ajunge omul la spital si acolo moare cu zilele in mana. Om cat un munte, donator de sange deci cu analizele la zi face septicemie? CUm ? Nu cumva a fost altceva ? Verificati primul CT si apoi rugati-va pentru sufletul lui. Daca sunt depasiti medicii de ce nu l-au trimis in Viena… daca era accidentat un politician sau un bisnitar veneau trei avioane dupa el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.