PREMII – Câștigătorii Festivalului de povestiri digitale, ediția a II- a

0
379

Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, a organizat pe 7 iunie 2016, Festivalul de povestiri digitale, ediția a II-a.

Festivalul și-a propus să celebreze povestitorii digitali, din rândul cadrelor didactice, participanţi la cursul DigiTales organizat de Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare în perioada ianuarie – mai 2016, trainer Corina Șandor-Martin. Din partea ISJ Maramureș, au participat inspectorii de specialitate ai ISJ Maramureș: Mariana Ferțigan, Natalia Fornvald și Onorica Dorca.

Din cele 44 de povestiri digitale realizate în acest an, au fost selectate pentru festival, de o comisie formată din bibliotecari, 32 de filme pe 5 categorii. În urma jurizării, iată câștigătorii:
I – Materiale didactice, proiecte, activități pentru copii
Corina Cozma – Educatoare, Grădinița cu p.p. nr. 25, Baia Mare, cu – Povestea unui lup
II – Eseu& Documentar
Maria Dărăban – Prof.lb franceză Șc. Gimnazială “Petre Dulfu” Baia Mare, cu Povestea cafelei
III – Călătorii & Monografii
Onorica Dorca – Inspector şcolar ISJ Maramures, cu Locuri de neuitat-Turcia
IV – Povești de viață
Iulian Negrea – Educator, Gr. Cu pp nr. 25, Baia Mare, cu Mama
V – Natură și culoare
Ana-Maria Amarandei – Grădinița Floare de Colț Baia Mare, cu Vestitor de dor
Premiile au constat în cărți și reviste oferite de Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare.

Cursurile de Povestiri digitale sau Digitales au debutat în biblioteca județeană în 2012 ca proiect în cadrul programului BIBLIONET, finanțat de Fundația Bill și Melinda Gates și avea ca grup țintă bibliotecarii din bibliotecile publice din mediul rural. Din 2013, cursul a fost livrat comunității băimărene în regim de voluntariat, ca de altfel multe alte cursuri care se desfășoară în biblioteca județeană, recunoacută ca o adevărată institutie de cultură și cunoaștere.

”În perioada 2013-2015 au trecut prin acest curs aproape 100 de participanți: elevi, studenți, cadre didactice și pensionari. Ponderea mare a cursanților a fost din rândul cadrelor didactice, cei care ne-au motivat să continuăm acest curs și în acest an. Astfel în perioada ianuarie – mai 2016 au participat la cursul de povestiri digitale, 44 de cadre didactice, organizate în 5 serii a câte 8-9 cursanți. Câte o serie pe lună.
Cei care doresc să se înscrie la un viitor curs de povestiri digitale o pot face la adresa mmbiblioteca@gmail.com (nume&prenume, adresa de email, telefon, ocupația&locul de muncă)”, se arată într-un comunicat de presă al Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu”.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.