PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA – Un oraș interzice funcționarea magazinelor second-hand, a caselor de amane, a sălilor de jocuri de noroc şi a service-urilor şi spălătoriilor auto în zona istorică a oraşului

2
1157

PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA   Primăria municipiului Oradea vrea să interzică în următorii doi ani funcţionarea magazinelor second-hand, a caselor de amanet, a sălilor de jocuri de noroc şi a service-urilor şi spălătoriilor auto în zona istorică a oraşului, măsura fiind inclusă într-un plan al municipalităţii de dezvoltare şi atragere de turişti, relatează News.ro.

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a prezentat public, joi, un pachet de măsuri menite să stimuleze dezvoltarea centrului istoric al municipiului şi să atragă turişti în această zonă, scrie digi24.ro.

Edilul a explicat că măsurile vizează interzicerea în centrul municipiului Oradea a activităţilor de service auto şi spălătorii auto începând din ianuarie 2018 şi din 2019, interzicerea funcţionării caselor de amanet, a magazinelor cu produse second-hand şi a sălilor de jocuri de noroc.

Avem nevoie de un centru mai atractiv în municipiul Oradea. Trebuie să existe o combinaţie de spaţii care atrag vizitatorii şi orădenii, lucru care se întâmplă mai greu cu case de amanet sau magazine cu haine second-hand”, a spus primarul. Măsurile sunt completate cu stimularea dezvoltării în zona centrală a unor terase, baruri şi alte localuri de alimentaţie publică având ca scop atragerea turiştilor.

Municipalitatea doreşte, de asemenea, să crească impozitele cu 50% pentru clădirile din zona istorică în care nu se desfăşoară activităţi economice, deşi au potenţial în acest sens, dar şi pentru cazul terenurilor construibile ţinute fără construcţii. Această creştere a impozitelor este menită să oblige proprietarii spaţiilor sau terenurilor nefolosite din zona centrală, să dezvolte aici o afacere sau să le închirieze. Creşteri similare de impozit vor fi introduse şi pentru clădirile sau terenurile din zone centrale unde funcţionează case de amanet, magazine cu produse second-hand, jocuri de noroc, service şi spălătorii auto.

Pachetul de măsuri va fi postat pe site-ul Primăriei Oradea, urmând ca în luna septembrie acesta să fie supus dezbaterii publice.

Sursă

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. Si la noi ar fi cazul,mai ales la dramele pe care le fac jocurile de noroc.Statul castiga mult dar pierde pe urma prin programele sociale costisitoare,familii dezbinate,boschetari,copiii in scoli speciale,prostitutie,etc.Ungaria a interzis pacanelele iar firmele lor au gasit un loc propice in Romania.Second-handul e raiul evazionistilor,nu taxe vamale,nu tva,nici macar preturi nu au afisate prin magazine,e ca la talcioc-te studiaza cucoana dupa cum esti imbracata,si-ti stabileste pretul,ce sa mai vorbim de case de marcat si chitante fiscale (mai ales in zona pietelor).In Centrul Vechi,e oribil sa vezi mizeriile de haine expuse.Oricum second handul e un domeniu de El Dorado,nu exista protectie pentru consumatori…Spalatorii auto in oras? Iti blocheaza trotuarele,e un permanent deranj pentru locatari,o mizerie si o lipsa de civilizatie.La fel si in cazul vulcanizarilor,trebuie sa te freci de masinile aflate pe trotuare si in zona se creaza un adevarat disconfort.Mai e pana o sa ne civilizam.

  2. Baia Mare e un oras MORT sufocat de second handuri peste tot!! Nimic nu s-a facut pentru atragere de capital strain de abia o mina de investitori marunti si fara succes unii iar primaria face curat pe strazi si cam atit.Slab de tot la capitolul investitii si economie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.