PREMIERĂ ÎN ANUL CENTENAR – O localitate din Republica Moldova a votat unirea cu România

0
120

PREMIERĂ ÎN ANUL CENTENAR În documentul adoptat pe 23 ianuarie de primarul comunei Parcova din raionul Edineț, Marcel Snegur, și de consilierii locali, se arată că:

„în numele locuitorilor Moldovei răsăritene în general și al cetățenilor satelor Parcova și Fântâna Albă în particular, în puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-și hotărască soarta lor de azi înainte și pentru totdeauna, Consiliul Local al comunei Parcova, raionul Edineț, decide unirea cu Țara-Mamă, România”.

Semnatarii Declarației își exprimă bucuria de a sărbători împreună cu românii de pretutindeni Centenarul Marii Uniri și „adeziunea la valorile naționale și democratice ale spațiului cultural românesc”.

Basarabia a fost prima dintre provinciile istorice care s-a unit cu România, la 27 martie 1918. Acesteia i-au urmat Bucovina (28 noiembrie 1918) și Transilvania (1 decembrie 1918).

CLICK AICI SĂ VEZI DECLARAȚIA DE UNIRE

Informații furnizate de către Iulia Modiga ( www.infoprut.ro)

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Sa nu uitam totusi ce spune constitutia Republicii Moldova in primul articol. Citez: ” (1) Republica Moldova este un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil.”

    Asadar ar fi bine sa se abtina acesti cetateni deoarece s-ar putea sa fie acuzati de una-alta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.