Premiera ActualMM.ro – VIDEO – Tragatorul din Borsa a fost arestat preventiv in lipsa. Aghiotantul lui este deja dupa gratii

3
163

Procurorul de la Parchetul de pe langa Judecatoria Viseu de Sus l-a retinut pentru 24 de ore pe unul dintre suspectii implicati in gravul incident petrecut aseara in Borsa, cand un muncitor de la firma care se ocupa cu reabilitarea DN18 a fost impuscat iar un alt muncitor a fost lovit in cap. Celelalt suspect este inca disparut. Astazi au avut loc perchezitii la domiciliul celui disparut. Politistii au ridicat o arma cu bile de cauciuc pentru expertiza. Aceasta arma apartine fostei sotii a suspectului, pentru care avea permis.Marian T. (34 ani) din Borsa este cel care a tras cu pistolul in drumar. Astazi pe numele lui s-a emis mandat de arestare preventiv pe 30 de zile in lipsa. Marius T. (22 ani) a fost retinut pentru 24 de ore si astazi a primit mandat de arestare preventiv pentru 29 de zile. El a fost depus deja in arestul IPJ Maramures. Totodata, la Borsa au fost astazi perchezitii la casa lui Marian. De acolo a fost ridicata o arma cu bile de cauciuc ce va fi expertizata.

Ambii suspecti sunt recidivisti. Marian T. este cercetat sub aspectul comiterii infractiunilor de- lovire si alte violente, ultraj contra bunelor moravuri, port fara drept de arma neletala, uz de arma neletala fara drept. Marius T. este cercetat sub aspectul comiterii infractiunilor de  lovire si alte violente si ultraj contra bunelor moravuri. Cea mai mare pedeapsa sa primeste pentru ultraj contra bunelor moravuri – 5 ani de puscarie.

ACTUALIZARE 1 – Comunicatul IPJ Maramures

Ultraj contra bunelor moravuri, lovire, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă neletală fără drept, toate înregistrate la Borşa

Vineri, 05 octombrie, ora 16,50, Poliţia oraşului Borşa a fost sesizată prin Serviciul unic apeluri urgenţe, 112, despre producerea unui incident în trafic şi faptul că, o persoană a fost victima unei agresiuni prin împuşcare.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de poliţişti, care din primele verificări au constatat următoarele: Mai mulţi angajaţi ai unei societăţi comerciale efectuau lucrări de reabilitare a D.N. 18, în zona localităţii Borşa. Un autoturism a fost oprit într-o zonă de strangulare a circulaţiei, cauzată de lucrările de reabilitare.

Nemulţumiţi de restricţionarea accesului în acea zonă, şoferul şi pasagerul din autoturism au avut un conflict spontan cu mai mulţi angajaţi ai societăţii respective. În timpul altercaţiei, şoferul autoturismului a scos un pistol cu bile de cauciuc, şi a efectuat foc de armă înspre unul dintre muncitori, care a fost lovit în zona antebraţului stâng, iar şoferul a părăsit locul faptei, la volanul autoturismul.

Bărbatul împuşcat a fost transportat la spital, fără a fi necesară internarea. Pasagerul din autoturismul implicat în incident (Marius T., de 22 de ani, din Borşa), care în timpul altercaţiei, a coborât din autoturism, a fost identificat de poliţişti, la faţa locului.  În data de 06 octombrie, în baza autorizaţiilor emise de către Judecătoria Vişeu de Sus, au fost efectuate două percheziţii domiciliare, una la domiciliul conducătorului auto (Marian T., de 34 de ani, din Borşa) şi alta la fosta soţie a acestuia. De la aceasta poliţiştii au ridicat un pistol (pentru care avea autorizaţie legală), urmând a fi  supus unei constatări tehnico-ştiinţifice balistice.

Faţă de Marius T., s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ultraj contra bunelor moravuri. Acesta a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile. Cel în cauză a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Maramureş.

Faţă de Marian T., Judecătoria Vişeu de Sus a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile, în lipsă, şi s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri, port fără drept de armă neletală şi uz de armă neletală fără drept. Cel în cauză a fost pus în urmărire naţională, fiind efectuate activităţi specifice pentru prinderea şi prezentarea acestuia în instanţă.  

Cercetările în cauză continua sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, sub aspectul săvârşiri infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, lovire şi alte violenţe, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă neletală fără drept.

Vasile Dale, ActualMM.ro

CITESTE AICI DETALII DESPRE INCIDENT PREZENTATE IN EXCLUSIVITATE DE ACTUALMM.RO

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.