PREMIERĂ ACTUALMM / ACTUALIZARE 3 – Incendiu la sediul ISU din Cavnic

0
3426

Un incendiu de amploare a avut loc azi noapte în orașul Cavnic, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, relatează surse ale ActualMM. În urma incendiului, întregul sediu a fost cuprins de flăcări, fiind mistuit de incendiu. 

Incendiul s-ar fi produs în urma unui scurt circuit la un tablou electric, arată aceleași surse. Martori ai evenimentului spun că pompierii ar fi intervenit cu doar două extinctoare pentru stingerea incendiului. Toți pompierii angajați la Cavnic la momentul producerii incendiului au fost mutați cu serviciul, pentru moment, la ISU din Baia Mare, mai arată sursele noastre.

Cu toate că oficial nu există până în acest moment indicii că la mijloc ar fi vorba de o mână criminală, sursele ActualMM spun că ar putea fi ceva suspect la mijloc. Recent, în Cavnic, poarta de intrare din oraș… s-a rupt (citește AICI: http://actualmm.ro/incident-poarta-de-intrare-orasul-cavnic-s-rupt-si-cazut-pe-carosabil/)

La fel ca și sediul ISU, poarta de intrare din Cavnic este o investiție care s-a făcut de către primărie, de când Vladimir Petruț este primarul orașului. Sursele ActualMM spun că cele două evenimente nedorite ar putea să nu fie accidentale, ci ar putea fi vorba de o răzbunare la adresa primarului. Ținând cont că cele două investiții cu care acesta se mândrește au devenit una cu pământul recent nu poate fi exclusă momentan nici această variantă.

Punctul de lucru din Cavnic al ISU Maramureș a fost inaugurat în data de 2 aprilie 2016.

ACTUALIZARE 1
Surse ale ActualMM spun că în urma incendiului produs la sediu ISU din Cavnic un voluntar SMURD a fost grav intoxicat cu fum. Aceleaşi surse indică faptul că punctul de lucru nu dispunea de extinctoare, pompierii fiind nevoiţi să le ceară de la spitalul din oraș.
ACTUALIZARE 2

Mai jos vă redăm integral comunicatul de presă transmis de ISU Maramureș.

 

„PRECIZĂRI

Referitor la articolul intitulat „Sediul I.S.U. din Cavnic mistuit de flăcări”, publicat la data de 26 ianuarie a.c., pe platforma de știri online actualmm.ro, pentru corecta informare a opiniei publice, compartimentul informare și relații publice face următoarele precizări:
În cursul serii trecute, în jurul orei 20.00, la clădirea în care funcționează Punctul de lucru Cavnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș, a fost semnalat un scurt circuit la tabloul electric, fără a fi declanșat un incendiu.

Preventiv, personalul aflat la locul de muncă a acționat de urgență cu două stingătoare, pentru a se asigura că nu se poate iniția un incendiu. În urma acestui eveniment, nu a fost înregistrată o stare de pericol pentru persoanele din clădire, nu au rezultat pagube materiale și nu s-a pus problema evacuării personalului.

Pe timpul remedierii defecțiunii la tabloul electric, echipajul de prim ajutor S.M.U.R.D. din Cavnic a fost retras în Baia Mare, din necesitatea conectării permanente la rețeaua de alimentare cu energie electrică, pentru menținerea echipamentelor în stare de bună funcționare.

Punctul de lucru Cavnic este deservit de un echipaj de prim ajutor medical SMURD, încadrat cu doi pompieri paramedici angajați ai ISU Maramureș și un paramedic voluntar, din cadrul Primăriei orașului Cavnic. Punctul de lucru dispune și de o autospecială de intervenție deservită de pompierii voluntari din Cavnic.

Este regretabil faptul că, anterior redactării unei astfel de știri, nu a fost solicitată poziția reprezentanților ISU Maramureș, pentru furnizarea informațiilor oficiale asupra incidentului care a avut loc, pentru corecta informare a opiniei publice.

Atât în relația cu cetățenii, cât și cu reprezentații mass-media, vom manifesta aceeași deschidere, disponibilitate și transparență prin furnizarea informațiilor referitoare la misiunile pompierilor salvatori, activitățile derulate la nivelul unității sau cele care sunt incidente domeniului de expertiză al specialiștilor noștri.

Nu în ultimul rând, asigurăm cetăţenii că echipajele de pompieri salvatori sunt pregătite să intervină, în cel mai scurt timp, pentru prevenirea și gestionarea situaţiilor de urgenţă din zona de competență a inspectoratului.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Maramureș”

 

ACTUALIZARE 3:

ISU Maramureș a remis de puțin timp un al doilea comunicat de presă în care anunță reluarea activității la Punctul de lucru Cavnic. Vă redăm mai jos comunicatul integral.

„În această după amiază, în jurul orei 17.30, echipajul de prim ajutor S.M.U.R.D.  și-a reluat activitatea în Punctul de lucru Cavnic, ca urmare a remedierii deficiențelor la instalația electrică din sediu.

Pe timpul reparațiilor, echipajul a fost retras în Baia Mare, din necesitatea conectării permanente la rețeaua de alimentare cu energie electrică a ambulanței S.M.U.R.D. pentru menținerea echipamentelor în stare de bună funcționare.

Punctul de lucru Cavnic este deservit de un echipaj de prim ajutor medical S.M.U.R.D., încadrat cu doi pompieri paramedici angajați ai I.S.U. Maramureș și un paramedic voluntar, din cadrul Primăriei orașului Cavnic. Punctul de lucru dispune și de o autospecială de intervenție deservită de pompierii voluntari din Cavnic.”

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.