PRELUARE SIGHET247.RO – Deși Patriarhia interzice implicarea în politică, părintele Petrovai Vasile face campanie electorală deșănțată Corneliei Negruț în Biserică (AUDIO)

0
445

În luna aprilie a acestui an, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a emis un ordin prin care interzice tuturor preoților aparținători ai BOR să se implice în orice mod în campania electorală sau să susțină public un anume candidat în alegeri.

Nu este însă și cazul părintelui paroh Petrovai Vasile, care slujește la Biserica „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Sighet, scrie sighet247.ro.

La slujba oficiată de către acesta duminică, 4 decembrie, părintele paroh a făcut campanie electorală în mod direct și deșănțat candidatului pentru Camera deputaților din partea ALDE, Cornelia Negruț.

Faptul că diverși candidați se perindă pe la toate bisericile din Maramureș doar în perioada campaniei electorale pentru a cerși voturi și că după alegri nu mai calcă pragul bisericilor este de notorietate. Este și cazul Corneliei Negruț (ALDE) care umblă dintr-o biserică în alta pentru a mai prosti încă o dată oamenii să o voteze. Nu comentăm faptul că timp de patru ani d-na în cauză a călcat cam rar prin Sighet, deși era deputat de Sighet, și că acum se gândește că lumea e proastă încât să o mai voteze o dată.

Doamna Negruț s-a așezat la începutul slujbei în Biserica „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din municipiu. Până aici nimic de comentat, că doar nu era să o scoată afară popa din Biserică.

La finalul slujbei, însă, preotul Petrovai Vasile a oprit oamenii în Biserică și a ținut timp de aproximativ trei minute un discurs în care a elogiat-o pe d-na deputat Negruț și a spus enoriașilor că neapărat trebuie să o voteze la alegerile din 11 decembrie 2016, arătând că dânsa ar fi vrut să construiască un spital nou în Sighet, însă ar fi fost împiedicată de către „dujmanii domniei sale” – „dujmani” cu dublu „jm”.

Părintele Petrovai Vasile, cunoscut și sub numele de „Popa Kent”, ca urmare a faptului că domnia sa a fost condamnat și a executat în trecut o pedeapsă cu închisoare pentru contrabandă cu țigări, a încălcat ordinul Sfântului Sinod al BOR, care îi interzicea acestuia să promoveze electoral diverși candidați în Biserică, mai ales la Sfânta Slujbă de Duminică, mai scrie sighet247.ro.

Un cititor supărat de cele întâmplate a înregistrat pasajul în care părintele Petrovai Vasile a ținut discursul electoral și a trimis înregistrarea pe adresa redacției sighet247.ro, sub protecția anonimatului.

Enoriașul a declarat pentru Sighet 247 următoarele: „Nu știu de ce nu își vede popa de cele sfinte și se apucă să îi facă campanie electorală doamnei Cornelia Negruț chiar în Sfânta Biserică. Ar trebui să îi fie rușine părintelui Petrovai că îi face campanie tocmai acestei doamne care în patru ani de zile a venit în Sighet doar de trei ori pentru a depune coroane de flori de 1 Decembrie. în rest nu a văzut-o nimeni pe această doamnă pe la noi în oraș. Chiar ne iau de proști, atât părintele paroh cât și doamna Negruț, încât cred că o vom vota?”.

sursa

foto şi video

 

 

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.