PRELUARE EVZ.RO – Procurorii DNA recunosc tacit că se încalcă legea în cazul Cherecheș!

7
6119

PRELUARE EVZ.RO Curtea de Apel Cluj a dispus joi respingerea contestației depusă de primarul Cătălin Cherecheș de a fi plasat în stare de control judiciar. Primarul rămâne în arest la domiciliu. DNA Cluj a cerut prelungirea arestului la domiciliu în cazul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Tocmai procurorul recunoaște, însă, că în dosarul de corupție nu s-a întâmplat nimic din data de 10 august 2016.

Prezent la dezbateri, procurorul DNA Cluj, care a pus concluzii în proces, a declarat că în dosarul lui Cherecheș nu s-a făcut nimic, sau ”aproape nimic”, dar cu toate acestea a cerut prelungirea cu încă 30 de zile a perioadei de arest la domiciliu. ”În aceste săptămâni ce au trecut, în acest dosar nu s-a petrecut nimic, astfel ca inculpatul să poată fi judecat în stare de control judiciar”, a spus procurorul general. Cu alte cuvinte, starea de normalitate, în opinia procurorului DNA Cluj este starea de arest preventiv și nu cea de libertate, așa cum statuează Curtea Europeană a Drepturilor Omului, arată Evenimentul Zilei.

 

În cadrul procesului, un accent mai serios s-a pus pe relația dintre primarul Cherecheș și mass media, prin faptul că acesta poate influența martorii. Pentru a nu mai fi acuzat că poate influența mass media sau jurnaliștii, Cherecheș a anunțat că a reziliat un contract pe care îl avea cu un trust media din Baia Mare.

”Sunt om și vreau să-mi trăiesc viața ca un om”

Cel mai important discurs l-a avut însuși primarul din Baia Mare, care, aproape cu lacrimi în ochi, a spus că este nevinovat și că acuzația care îi este adusă de DNA este demontată de alte probe din dosar.Chiar dacă judecătorii de la Tribunalul Cluj, care au preungit mandat de arest la domiciliu, nu au arătat în motivarea lor care sunt motivele pentru care se impune prelungirea acestei stări, primarul din Baia Mare i-a cerut judecătorului de la Curtea de Apel Cluj să îl plaseze în stare de control judiciar. Fără succes însă.

”Înțeleg și respect cu foarte mare strictețe tot ce înseamnă un proces penal. Voi respecta toate condițiile unui control judiciar. Mi-am cenzurat orice ipotetică posibilitate pe care legea mi-o permite, pentru a merge la medic, la biserică. Dar sunt un om care dorește să iasă din această presiune psihică care nu ajută pentru a pregăti apărarea în acest proces, care vrea să își întemeieze o familie. Sunt nevinovat și știu foarte bine că un om pe care l-am făcut om m-a adus în această situație. Totuși s-a întâmplat un lucru: am respectat toate condițiile, am făcut orice pentru ca nimic să nu mi se poată reproșa. Sunt om și vreau să îmi trăiesc viața ca un om”, a spus primarul Cherecheș.

Articolul întreg, AICI. 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

7 COMENTARII

  1. Doamne! Stau si ma uit in jurul meu si nu mi vine sa cred ca aceasta i tara mea! Plina de lighioane, care fac totul pt. bani!!!! Am crezut in 23XII.1989….Fiind liberi vom fi ..fericiti…!Dar nu este asa! Au transformat tara asta intr un …haos…!Nu exista legi, bun simt, nu exista nimic! Toti incapabilii s au facut …politicieni…! Când v a fi dus…la facultate..!??!! ..Span??!! El sa si ispaseasca pedeapsa! Noi baimarenii, credem in nevinovatia d lui…Chereches ..primar ales de noi in procent de peste 71.5%!! Daca omul vrea sa faca ceva in tara asta nu i lasat! Din cauza vs. a nenorocitilor care voiau ……OSU…. Primaria din Baia Mare. .nu am castigat competita de a fi capitala culturala n 2021”!! Suntem comvinsi ca aceasta lectie dura de viata, l a intarit pe d l Chereches, facandu l m ai puternic,sa poata lupta impotriva ..hienelor! Noi credem in nevinovatia d vs! Familia Baimareana, va asteapta sa .. reveniti..acolo unde v am ales. primar la Baia-Mare!!

    Succes!

  2. De ce, de ce, de ce? Punem adesea aceasta intrebare, facand paralela cu alte cazuri de oameni mai putin sau mai mult mediatizati care au trecut prin situatii grele si acum isi vad de viata lor. Ne intrebam care este unitatea de masura cu care suntem judecati, cat este dreptate si cat nu, dar nu putem da un raspuns care sa ne multumeasca. Cine este de vina? TOTI CEI CE NE CONDUC, FAC LEGI PENTRU NOI SI LE APLICA DUPA URECHE, DUPA PUTEREA BANULUI SI INTERES. Cand va exista cineva sa doreasca sa faca curatenie in tara asta, poate se vor mai schimba lucrurile. Dar e greu…foarte greu. Acum marea speranta pentru Catalin ramane CEDO. Si speram sa reuseasca sa demonteze toata urzeala din jurul lui. Cu ce pret?

  3. 25 de ani in care toti asteapta ceva fara sa faca ceva, cumparam tigari de contrabanda, motorina, ziarul e plin de locuri de munca dar stam cu ajutor social fara efort, stim ca vecinu ia spaga din diverse sau alt vecin aduce masini din strainatate fara sa plateasca un leu la stat si mai si primeste ajutor la caldura dar nu ii dam in gat, bisnitarii schimba in strada fara stres etc. Implicarea fiecaruia face o tara mai curata si mai buna, nu asteptarea ca cineva de undeva sa faca ceva.Omul acesta chiar a facut ceva, si daca a facut si altceva atunci justitia o va arata, dar sa avem incredere in justitie fiindca este baza democratiei, iar daca CEDO ii va da dreptate atunci va fi o corectie adusa justitiei de rahat. N-ar fi rau sa fie si pedepsiti cei care construiesc dosare contrafacute fiindca nu sunt putini. Iar noua ne ramane sa cascam ochii cu adevarat la ce se spune, sa ne documentam putin si sa lasam zvonurile pe teava de gaz, fiindca sistemul si autoritatea comunista a functionat in mare parte cu ajutorul zvonurilor si asta a contribuit la construirea unui CETATEAN ROMAN CARE SE PRICEPE LA TOATE SI HABAR NU AREDE NIMIC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.