PREGĂTIRI – Foști campioni ai României vor readuce Minaurul în Liga Națională

7
2003

PREGĂTIRI Cele două echipe de handbal, gruparea feminină și cea masculină vor activa din sezonul competițional 2016-2017 în dizivia secundă a Campionatului Național. Acestea vor funcționa în cadrul noului club al municipiului, CS Minaur Baia Mare. Decizia de a juca în liga secundă fost luată după ce reprezentanții Federației Române de Handbal au arătat că nu se poate prelua sau asocia doar una dintre secții, adică cea masculină, decât doar dacă se plătesc datoriile întregii entități. Mai exact, echipa masculină de handbal a municipiului Baia Mare putea să joace în Liga Națională doar dacă datoriile vechi erau plătite și la secția feminină și la cea masculină.

PREGĂTIRI Odată ce s-a înscris în divizia secundă, echipa de handbal și-a stabilit obiectivul principal.

„La băieți avem drept obiectiv promovarea în Liga Națională la finalul sezonului. La fete ne dorim acest lucru în doi ani”, a declarat Vasile Viman, directorul general CS Minaur Baia Mare.

Dacă la echipa de fete încă sunt discuții privind colaborările pe sezonul viitor, la băieți lucrurile sunt deja conturate în mare parte. Din noua echipă vor face parte Mihai Bogdan, Tudor Marta, Alexandru Sabou și Daniel Mureșan. Celor patru foști campioni ai României la handbal li se mai adaugă tineri de la Academia de Handbal Minaur Baia Mare dar și handbaliști talentați de la centrele de excelență din țară precum și alți jucători tineri de la cluburile băimărene. Este vorba despre Tudor Botea, Robert Nagy, Călin Căbuț, Bogdan Stoean, Yuri Pop, Benjamin Szabo.

La echipa de fete, gruparea care se formează în aceste zile va avea la bază junioarele cluburilor din Baia Mare, tinere de perspectivă care în aproximativ doi ani de zile vor evolua în Liga Națională de Handbal.

Reprezentanții Clubului Sportiv Minaur Baia Mare au arătat că zilele următoare vor organiza o conferință de presă pentru a prezenta oficial cele două echipe care vor reprezenta municipiul în handbalul românesc în viitorul sezon competițional. Până la acea dată va fi alcătuită și componența echipei feminine de handbal.

Simona Vasiac

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

7 COMENTARII

  1. Atata timp cat o sa ramana un club de drept public si nu o sa poata fi finantat corespunzator, o sa ramana un kkt..iar cand te gandesti ca politicul dicteaza, soarta e evidenta.
    Pacat de oamenii care se implica in acest proiect nou, meritau mult mai mult decat au primit in sezonul precedent.
    Macar sa crestem niste juniori, ca de performante nu mai putem vorbi.

  2. Ce cauta Viman la acest club nou??? Este un amator care a facut parte si din vechea garda, un apropiat al celor care au falimentat handbalul baimarean! AFARA CU VIMAN DE LA ACEST CLUB! Altfel se va alege praful din nou, Viman e specialist in a strica o echipa/un club!

    • Habar nu ai ce vorbesti. Viman nu este manager EHF. Aceasta calificare s-a infiintat in 2015 cu un curs in limba Germana cu durata de un an. Viman nu a participat. Anul acesta cursul este in limba Engleza si iti spun ca nu este nici o persona cu numele Viman pe lista. Asa ca stimabile mai documenteaza-te si nu mai inventa lucruri.

  3. In plus anul asta Viman a luat medalii cu academia la toate nivelurile de varsta!E pt prima data cand academia a luat toate medaliile!!!

  4. Da da,si marmota…Specific maramuresean,vrem sa parem mai mult decât suntem si putem.Din gura suntem zmei,avem politicieni sau fosti politicieni care dupa ce s-au catarat in functii care nu erau de nasul lor,basca nu au fost in stare de nimic,ne spun pe Facebook ca suntem ciudosi si ii atacam pentru faptul ca noi nu am reusit sa ajungem la realizările lor.Mai Flore,poate ai dreptate ca nici noi nu am fi fost in stare,dar dupa rezultatele tale eu zic ca si femeia de serviciu de la C.J. ar fi facut mai mult decât tine.Nu ne e ciuda,deoarece te-ai facut de ras si ti-ai adus tarania la nivel de arta.Masina de lux a Aeroportului,plimbari coreene,alta femeie dar judetul asta cu ce s-a ales? Cu bani publici tocati pe studii de fezabilitate gen Primul CAP sau Scoală de echitatie? Nici alea nu ai fost in stare sa le faci iar cea mai mare realizare a ta e ca la capitolul nerealizari l-ai întrecut pe cel pe care l-am crezut campion de nedetronat:Mirciulică Man.Daca esti bărbat,poti sa scrii si asta pe Facebook: Ciudosii afirma ca am fost cel mai slab presedinte de Consiliu Judetean si ca am zero realizări pentru judet,numai bălării! Dati Like,daca e asa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.