AcasăActualitateSocialPREGATIRE - Sefii pompierilor civili din sudul judetului au participat la o...

PREGATIRE – Sefii pompierilor civili din sudul judetului au participat la o convocare a pompierilor militari

spot_img

DISTRIBUIȚI

La sediul I.S.U. Maramureş, s-a desfăşurat astăzi convocarea de pregătire trimestrială a şefilor Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile din sudul judeţului. Întrunirea urmează celei similare, care a avut loc ieri, la Primăria Sighetu Marmaţiei, cu şefii S.V.S.U. din partea de nord a judeţului, la care a participat şi col. Ion Pop, inspector şef al I.S.U. Maramureş.  La cele două instruiri au participat în total 65 de persoane.

Specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul I.S.U. le-au prezentat participanţilor o serie de materiale de actualitate, printre care prevenirea incendiilor la vegetația uscată şi măsuri de prevenire a situaţiilor de urgenţă specifice sezonului de primăvară. Membrii S.V.S.U. au fost informaţi în legătură cu acţiunile de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă şi realizate şanţurile şi rigolele în localităţi, pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a apelor şi evitarea în acest fel a inundaţiilor. Aceste controale sunt desfăşurate de echipe mixte formate din specialişti de la I.S.U. Maramureş, S.G.A. şi Garda Naţională de Mediu şi se vor încheia în data de 30 aprilie.

Cei prezenţi au mai abordat teme privind prevenirea, protecția și intervenția S.V.S.U. în situații de urgență, precum şi greutăţile întâmpinate în desfăşurarea activităţii specifice  S.V.S.U..

O componentă importantă a instruirii de astăzi a fost cea privind legislaţia referitoare la organizarea şi activitatea Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă. La final, specialiştii I.S.U. au distribuit membrilor S.V.S.U. materiale informative pe teme de prevenire a situaţiilor de urgenţă.

Deficiente semnalate in teritoriu de pompierii militari

Acţiunile pompierilor maramureşeni sunt îngreunate, de multe ori, de probleme cu deplasarea autospecialelor prin localităţi. Acestea ar putea fi remediate cu eforturi şi cheltuieli minime din partea autorităţilor locale. Facem un apel pe această cale către toate primăriile din judeţ, de a înlătura, în timpul cel mai scurt posibil, deficienţele constatate de echipajele pompierilor militari care au executat misiuni de intervenţie în teritoriu. Acestea sunt legate de:

 · Marcarea vizibilă a podurilor şi podeţelor cu greutatea maximă admisibilă.

Reamintim că autospecialele I.S.U. Maramureş au o masa de până la 27 de tone când sunt pregătite de intervenţie, iar ruperea unui podeţ ar avea consecinţe grave atât în ce priveşte desfăşurarea acţiunii, cat şi personalul şi autospecialele implicate.

· Toaletarea copacilor de pe străzile înguste din localităţi

La orice intervenţie în zone de acest tip, accesoriile de pe autospecialele I.S.U.- antene, girofaruri, oglinzi sunt în pericol de  a fi deteriorate sau chiar distruse, iar costurile de reparare şi cele de înlocuire a lor sunt foarte mari.

· Asigurarea accesului la rampele de alimentare cu apă de pe râuri şi la sursele de alimentare naturale cu apă- râuri, lacuri, iazuri, etc.

· Semnalizarea şi menţinerea în stare de funcţionare a reţelei de hidranţi.

Reamintim că aceastea din urmă sunt cerinţe ale legislaţiei în vigoare şi sunt prevăzute în Legea 307 din 2006, în Normele generale de apărare împotriva incendiilor, aprobate cu O.M.A.I. 163 din 2007, precum şi în alte reglementări tehnice specifice în vigoare.

Informatii Cornel Babut, ISU Maramures

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA