AcasăEvenimentPOVESTE CU FINAL AȘTEPTAT - Elena Udrea a fost arestată preventiv pentru...

POVESTE CU FINAL AȘTEPTAT – Elena Udrea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile în Dosarul Microsoft

spot_img

DISTRIBUIȚI

Elena Udrea a fost arestată preventiv în dosarul „Microsoft” şi îşi va petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor. Asta după ce magistraţii Curţii Supreme au admis cererea procurorilor anticorupţie în acest sens. Decizia magistraţilor nu este una definitivă şi poate fi atacată. De altfel, avocaţii Marius Striblea şi Alexandru Chiciu au contestat decizia completului de judecată. Data judecării contestaţiei urmează să se stabilească în următoarele zile.

Elena Udrea a aşteptat decizia în sala de judecată. Magistraţii au admis propunerea de arestare preventivă doar pentru trafic de influenţă, în urma denunţului făcut de Dinu Pescariu, neluând în considerare acuzaţia de spălare de bani. Înainte ca Instanţa Supremă să ia o decizie, avocatul Marius Striblea a declarat că nu există probe.

„Elena Udrea a răspuns întrebărilor puse de magistraţi şi de procurori. Aceste acuzaţii sunt simple supoziţii, nu există probe”, a spus Marius Striblea, avocatul fostului ministru, adăugând că fosta candidată la Preşedinţie „are încredere în justiţie şi speră ca judecătorul, în ciuda presiunii simţite, să dea o soluţie corectă”.

Potrivit avocatului, Elena Udrea nu a făcut niciun denunţ în faţa procurorilor sau în faţa instanţei. Mai mult, Striblea a precizat că fostului ministru i-au fost adresate întrebări legate strict de dosarul „Microsoft”.

Elena Udrea a fost dusă, miercuri după-amiază, din arestul Poliţiei la instanţa supremă, unde s-a judecat cererea procurorilor DNA de arestare a acesteia. La intrarea în sediul Curţii Supreme, Udrea a repetat gestul controversat făcut în plenul Camerei Deputaţilor, când s-au discutat cererile procurorilor de ridicare a imunităţii deputatului. Cu cătuşele la mâini, ea şi-a dus degetul arătător pe nas, având grijă ca gestul său să fie cât mai vizibil.

Gestul acesteia a fost interpretat de experţi în mai multe feluri. Unii au comparat-o cu interlopul Sile Cămătaru, care înainte de a fi arestat, a făcut acelaşi gest, alţii au adus aminte de filmele cu mafioţi, în care aceştia îşi codifică, astfel, mesajele.

O altă interpretare ar fi un avertisment mafiot, care ar transmite că persoana va păstra tăcerea sau din contră că va rupe tăcerea. În cultura indiană, nasul atins cu mâna sugerează că persoana nu se lasă păcălită. Şi miercuri Elena Udrea a apărut cu aceleaşi haine office pe care le poartă deja de trei zile: costum negru şi bluză albă.

Prima dată în care Elena Udrea s-a afişat în această vestimentaţie a fost luni, atunci când s-a prezentat în faţa colegilor deputaţi pentru a-i convinge să voteze împotriva arestării sale. A doua zi, marţi, când s-a prezentat la DNA pentru a fi audiată (şi ulterior reţinută), deputatul avea aceleaşi haine. Nici miercuri nu apucase să le schimbe, la Curtea Supremă prezentându-se îmbrăcată la fel.

În referatul de arestare preventivă a Elenei Udrea, procurorii au trecut în revistă acuzaţiile, dezvăluind detalii despre  faptele care îi sunt imputate fostului ministru. Astfel, Udrea l-ar fi presat pe ministrul Comunicaţiilor Gabriel Sandu să încalce legea în cazul contractelor pentru licenţe Microsoft. „Din probatoriul administrat în cauză rezultă că inculpatul Sandu Gabriel –ministru al Comunicaţiilor la data respectivă, a procedat la realizarea procedurii de achiziţie şi la încheierea contractului de licenţiere ca urmare a presiunilor exercitate de Elena Udrea – în calitate de membru al Guvernului şi vicepreşedinte PDL, precum şi ca urmare a presiunilor exercitate de alte persoane din conducerea partidului. (…) Din probatoriul testimonial rezultă că pentru promovarea Hotărârii de Guvern nr. 460/2009 şi alocarea bugetului necesar, inculpatul Gabriel Sandu a beneficiat de susţinerea ministrului Udrea Elena Gabriela”, se arată în referatul prin care s-a cerut arestarea acesteia.

Anchetatorii au precizat şi la cine au ajuns şpăgile. Banii ar fi ajuns chiar şi la partidul de guvernământ de la acea dată. „S-a stabilit, de asemenea, că beneficiari ai sumelor de bani din plăţile efectuate în baza contractului sunt printre alţii inculpatul Sandu Gabriel, inculpatul Cocoş Dorin şi Partidul Democrat Liberal care a beneficiat de plata unor materiale electorale prin intermediul inculpatului Sandu Gabriel”, se mai menţionează în document.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA