POLIŢIA CU OCHII PE PETARDE ŞI ARTIFICII – Peste 4.000 de articole pirotehnice confiscate de poliţiştii maramureşeni

0
308

POLIŢIA CU OCHII PE PETARDE  Conform tradiției, pocnitorile alungă răul, dar la fel de bine pot provoca răni sau pot avea alte consecințe negative.

Pentru a preveni și combate incidentele generate de folosirea ilegală a materialelor explozive, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase au intensificat în această perioada controalele atât la societățile comerciale, cât și în zona piețelor și târgurilor.

Polițiștii maramureșeni au fost și sâmbătă, 30 decembrie, la datorie, și au continuat activitățile de prevenire și combatere a comerțului ilicit cu astfel de produse.

Pe tot parcursul zilei, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat controale la societățile comerciale autorizate să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice, dar au fost prezenți și în zona târgurilor, piețelor sau centrelor comerciale, pentru a depista persoanele care oferă ilegal spre vânzare petarde și artificii.

În cadrul activităților de control desfășurate la un magazin de pe bulevardul Traian din Baia Mare, polițiștii au găsit 4.170 articole pirotehnice expuse spre vânzare, fără a avea etichete și instrucțiuni de folosire în limba română.

De asemenea s-a constatat că administratoarea societății, o băimăreancă de 44 de ani, a depozitat ilegal nouă baterii de artificii din categoriile F3 și F4.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost ridicată în vederea expertizării.

Pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 de lei, au ridicat în numerar suma de 1.000 de lei și au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de utilizare fără drept de articole pirotehnice, urmând că la finalizarea cercetărilor să se dispună măsuri legale.

Sursa info Vasile Dale

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.