PIERDERE – Bud Spencer Piedone a murit

0
395
sursa foto: listal.com

Eroul comediilor de acţiune din copilărie, Bud Spencer, alias Piedone, a murit la vârsta de 85 de ani. Acesta avea probleme grave de sănătate.

Starul de Hollywood a povestit într-un interviu la finalul anului trecut că a fost pe moarte şi că a pierdut trei litri de sânge, însă că nu se lasă doborât de boală.

Ajuns la 85 de ani, vederea îi slăbise, iar în urma unui atac cerebral a căzut în baie, pierzând trei litri de sânge. Însă actorul trăia cu speranţa că atunci când va închide ochii va descoperi o nouă lume dincolo de moarte.

„Jurnalele americane au anunţat deja moartea mea. Ei bine, s-au înşelat. Cred că există viaţă după moarte. Sunt 85 de ani de când sunt curios să văd ce este dincolo. Dacă nu va urma nimic după ce-mi voi da ultima suflare, mă voi enerva cumplit. Dar să sperăm că mai este până atunci. Sunt calm şi relaxat, din păcate însă, ochii mei devin din ce în ce mai slabi. În primăvară, am pierdut mai bine de trei litri de sânge deoarece am căzut în baie. Când m-am trezit pe patul de spital, nu puteam să vorbesc. Dar am un cuvânt mereu pe buzele mele: «Futtetene». Este o expresie napoletană care înseamnă «Fuck it». O deviză care mă face fericit. Am pierdut 15 kilograme, deci mă simt cu 15 ani mai tânăr”, declara Piedone.

Carlo Pedersoli, fost înotător olimpic înainte să devină actor celebru sub pseudonimul Bud Spencer, a lansat o carte intitulată „Mangio ergo sum – Mănânc, deci exist”.

Ca înotător, a câștigat medalia de argint la 100 m, la Jocurile Mediteraneene din 1951, desfășurate în Alexandria, Egipt. A participat și la Olimpiada din Helsinki, 1952, unde a ajuns în semi-finale, performanță repetată patru ani mai târziu, la Melbourne. A făcut parte din echipa de polo a clubului S. S. Lazio, cu care a câștigat campionatul intern în 1954.

Bud Spencer și-a început cariera de actor în 1949, în comedia de scurtmetraj „Quel fantasma di mio marito”. Zece ani mai târziu, l-a cunoscut pe platourile de filmare pentru Hannibal, pe actorul italian Terence Hill, alături de care va filma peste 20 de filme.

Carlo Pedersoli a devenit Bud Spencer în 1967. Noul său nume reprezintă o combinație dintre numele berii sale favorite (Budweiser) și actorul său preferat, Spencer Tracy. În același an, apare pentru prima oară pe afișul unui film ca Bud Spencer.

Bud Spencer, alis Piedone, a fost căsătorit, din 1960, cu Maria Amato, cu care a avut trei copii. A fost pilot profesionist de avion și elicopter.
Libertatea

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.