PIAŢA NEAGRĂ – Aproximativ 7.500 pachete cu ţigări confiscate la frontiera de nord

0
101

PIAŢA NEAGRĂ În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări desfășurate la frontiera de nord, 7.447 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

PIAŢA NEAGRĂ În dimineaţa zilei de vineri, în jurul orei 02.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat, la ieşirea din localitatea Sighetu Marmaţiei, un autoturism marca Volkswagen, care se deplasa în mare viteză.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea autoturismului, dar soferul nu s-a conformat, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea lui. La scurt timp, în localitatea Sat Şugatag, acesta a intrat cu maşina în curtea unui imobil care avea porţile deschise, a abandonat autoturismul şi a fugit, ignorând somaţiile legale prin voce ale poliţiştilor.

Poliţiştii de frontieră au dispus măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, iar maşina, în care se aflau mai multe colete cu ţigări, a fost dusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.017 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, în valoare de 27.500 lei.

tigari 12 mai0

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la activitatea infracțională, în valoare de 8.000 de euro, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În ultimele 24 de ore, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor PF Sighetu Marmaţiei şi Brodina au descoperit în zona de competență mai multe colete care conțineau țigări.

Acestea au fost transportate la sediile sectoarelor unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.430 pachete cu țigări, în valoare de peste 43.500 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

tigari 12 mai1

În continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale.

Informaţii furnizate de ITPF Sighetu Marmaţiei

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.