PIAŢA IMOBILIARĂ – Românii, pe primul loc la împrumuturi pentru case în Italia

0
159
foto gazetaromaneasca.com

PIAŢA IMOBILIARĂ Continuă refacerea pieței împrumuturilor imobiliare și printre protagoniști se află și cetățenii străini.

PIAŢA IMOBILIARĂ Acest lucru este demonstrat de analiza creditelor ipotecare elaborată de Gruppo Tecnocasa pe baza celor care au semnat o finanțare ipotecară prin intermediul agențiilor cu marca Kìron și Epicas în primul semestru al lui 2016.

Loading...

Între ianuarie și iunie, 83% dintre creditele ipotecare au fost acordate unor persoane de cetățenie italiană, însă crește procentajul străinilor: actualmente 13% sunt cetățeni din țări europene și 4,1% cetățeni extraeuropeni.

Naționalitățile cele mai reprezentate sunt cea română, albaneză și moldovenească, în timp ce majoritatea non-europenilor provin din Asia, urmați la scurtă distanță de latino-americani și de africani.

Observând proveniența creditaților în cadrul macroariilor italiene și confruntând rezultatele între ele, se deduce că instituțiile de credit tind să finanțeze cetățenii neitalieni cu precădere în nordul Italiei (peste o treime dintre persoanele finanțate în Nord-Est nu sunt italiene).

citeşte şi Afla cum isi pot motiva companiile angajatii

O dată în linie cu cele mai înalte rate de incidență a imigranților în populațiile din acele zone.

sursa

foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.