PERSOANĂ INDEZIRABILĂ – Ministrul turc al familiei, arestat și expulzat din Olanda

0
213
foto observator

PERSOANĂ INDEZIRABILĂ Ministrul Familiei din Turcia e declarat de Olanda persoană indezirabilă. Presa anunță că autoritățile vor expulzarea sa în Germania. Numeroși polițiști olandezi înarmați au fost trimiși în cursul nopții la Consulatul Turciei din Rotterdam.

Televiziunea publică olandeză NOS a filmat trupele înarmate ale poliției în apropierea Consulatului Olandei la Rotterdam. Presa olandeză spune că autoritățile au trimis poliția pentru a-l expulza în Germania pe Ministrul turc al Familiei, care voia să participe la un miting neautorizat.

Ministrul turc al Familiei, Sayan Kaya, s-a baricadat într-o mașină blindată, în apropierea consulatului. Ea a fost declarată persoană indezirabilă pe teritoriul olandez, iar autoritățile au cerut arestarea și deportarea ei.

Câțiva dintre bodyguarzii săi au fost reținuți deja de polițiștii olandezi. Iar Primăria Rotterdamului a făcut un anunț prin care a cerut manifestanților care urmau să participe la miting, alături de ministrul turc al familiei, să plece acasă.

Cu doar câteva ore înainte, Ministrul turc al Familiei nu a fost lăsat de polițiști să intre în sediul consulatului.

Turcia și Olanda sunt prinse în vâltoarea unui grav conflict diplomatic. A început vineri, când Ministrul turc de externe nu a fost lăsat să intre în Olanda pentru a participa la o manifestație a comunității turcilor.

Mitingul era parte a campaniei guvernului de la Ankara pentru referendumul privind referendumul pentru modificarea Constituției, din 16 aprilie.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.